Keskustelu:Kansainvaellus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nyt kun meillä on kansainvaellusaika erikseen ja tämä käsittelee ilmiötä yleensä, pitäisiköhän artikkelin nimi muuttaa yksikköön? --Hasdrubal 22. huhtikuuta 2005 kello 08:52:22 (UTC)

se olisi kai hyvä ajatus-KR.

Artikkeli on melko kädetön, saisi kirjoittaa uusiksi vaikka enkkuwikin pohjalta. "Nykyinen kansainvaellus etelästä pohjoiseen" on aika vaatimatonta verraten vaikka eurooppalaisten "kansainvaellukseen" Amerikkoihin, otin sen jonkinlaisena rasistiagendana(???) pois. --ML 30. huhtikuuta 2006 kello 14.43 (UTC)

Artikkelin kansainvaellukset merkittävää tietoa olisi se, että Euroopassa suomalais-ugrilaiset kansat eivät osallistuneet Kansainvaelluksiin
poistettu tarpeettoman pitkä copy-pastemuokkaus
Nyt tämä lisäys on poistettu artikkelista IP:n ja Joonasl:n toimesta, syykin on tiedossa--Seppoilmari-suomalainen 24. tammikuuta 2007 kello 13.58 (UTC)
Voi se minusta siellä olla, jos asia on sinulle tärkeä. Haluatko samalla myös kertoa, etteivät suomalais-ugrilaiset heimot osallistuneet myöskään bantujen kansanvallukseen Afrikassa? --Joonasl (kerro) 24. tammikuuta 2007 kello 14.04 (UTC)
Jos et olisi poistanut keskustelusivulle laitettua muokkaustani, niin voisin osoittaa, että minä puhuin Euroopasta. Muttakun täällä wikipediassa saa ns. ylläpitäjän oikeuksilla estää ja poistaa jo tavallisen käyttäjän keskustelutkin (poistettu teksti oli Seppoilmarin oma ehdotus artikkelin muokkaukseksi, kun se poistettiin laitoin sen tänne keskustelusivulle, että olisi ainakin tiedossa lukijoille, mutta kas,kas sekin poistettiin, millä sitä perustelee Bantu väitteitä. katson että tällainen poistaminen Joonasl menee wikikäytännön väärinkäytökeesn puolelle. sinulle se on tullut nyt tullut tavaksi ks. mm. Novgorod keskustelu ja tässä artikkelissa. Kuulosta oman asian oikeudettomalta puolustelulta. Tällaisten kanssa sitä sitten Wikipedian asiaa kehitetään.--Seppoilmari-suomalainen 24. tammikuuta 2007 kello 14.15 (UTC)
Muokkaushistoria on kaikkien luettavissa artikkelin sivun kautta ja linkkejä tiettyihin muokkauksiin voi linkittää keskustelusivulle. Tapasi kopioda valtavia tekstiblokkeja keskustelusivun sekaan tekee keskustelusivuista täysin lukukelvottomia ja sekavia. Wikipedian kehittäminen on täysin vapaaehtoista, ei täällä tarvitse olla jos tuntuu pahalle. --Joonasl (kerro) 24. tammikuuta 2007 kello 14.21 (UTC)
Sitähän sinä toivot, onkohan tämä totta, mikä sinussa palelee??--Seppoilmari-suomalainen 24. tammikuuta 2007 kello 14.30 (UTC)

Kaikki lukijat eivät ole ylläpitäjiä, että tietäisivät kaikki wikikäytännöt. Allekirjoittanut ei ainakaan alussa tiennyt, tuskin nytkään NOPV :t ja muut missä niitä kerrotaan??? Liittetmuuten tarvitaan, koska poistettujen muokkausten merkitys ei muutoin avaudu lukijalle em. syystä--Seppoilmari-suomalainen 24. tammikuuta 2007 kello 14.24 (UTC)

On tämä lapsellista touhua, nyt taas poistettiin muokkaus, joka oli keskustelusivulla. Millä lukija tietää linkista mitä olen tarkoittanut kun siinä on lähteisiin viittaavia tietoja ja tiedot ovat siis poistettu. Anna nyt niiden olla, minä en ymmärrä tuollaista toimintaa, tahalaan kiusantekoa- onko sellainen OK wikipediassa--Seppoilmari-suomalainen 24. tammikuuta 2007 kello 14.28 (UTC)

Viitteitä, lähteitä[muokkaa wikitekstiä]


Kyseenalainen nimi...[muokkaa wikitekstiä]

Sanalla "kansainvaellus" viitataan lähes yksinomaan Euroopan myöhäisantiikin kansainvaelluksiin, eikä se ole mikään yleisesti käytetty suomenkielinen vastine "migraatiolle". Niistä oikeista kansainvaelluksista ei ole nyt valitettavasti artikkelia lainkaan (Kansainvaellusaika käsittelee ajanjaksoa), mikä on paha puute, mutta tämä tulisi joka tapauksessa siirtää vaikka nimelle "migraatio". --ML 24. huhtikuuta 2007 kello 20.01 (UTC)

Näin on, nykyinen nimi on vähintäänkin uutta tutkimusta ja vieläpä typerää sellaista. Kansainvaellus sanana viittaa usean "kansan" samanaikaisen liikehdintään. Se ei ole migraation suomenkielinen vastine.--91.153.115.20 9. elokuuta 2008 kello 14.18 (EEST)[vastaa]

Nimi ja muuttoliike-artikkeli[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö tämä yhdistää artikkeliin Muuttoliike ja samalla vaihtaa nimi joko muuttoliikkeeksi tai ihmisen migraatioksi? --Savir (keskustelu) 9. elokuuta 2015 kello 09.06 (EEST)[vastaa]