Keskustelu:Kansainvälinen kauppa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ruotsissa ruotsalaisille palveluja myyvä yritys tietenkin perii paikallisilta asiakkailtaan mom:sin eli suomalaisittain arvonlisäveron, jonka tilittää Ruotsin valtiolle. Esimerkiksi ruotsalainen kuolinpesä ostaa hautajaispalvelun hautaustoimistolta ja arvonlisävero kulkeutuu kuolinpesältä hautaustoimiston kautta Ruotsin valtiolle. Mons, eli alv on tarkoitus tilittää sille valtiolle, jonka alueella palvelu kulutetaan ja maksaja on aina palvelun loppukäyttäjä, eli yksityinen kuluttaja.

Miten on siinä tapauksessa, että Suomesta Ruotsiin muuttanut henkilö, joka on asunut Ruotsissa 43 vuotta ja hänellä on kaksoiskansalaisuus. Hän kuolee Ruotsissa, mutta kaikki omaiset ovat Suomessa. Suomalaiset omaiset ostavat hautaustoimistopalvelun ruotsalaiselta hautaustoimistolta, kaikki palvelu toteutetaan Ruotsissa, - polttohautaus, kuljetukset, - pesänselvitys, eli vainajan varallisuuden arviointi, perunkirjoitus jne. Tuhkauurna lähetetään Suomeen ja haudataan suomalaiselle hautausmaalle omaisten toimesta. Hautaustoimisto laskuttaa sovitun hinnan Suomessa olevaan kuolinpesään. Kyseessä on siis Ruotsista Suomeen rajan ylittävä vientikauppa. Jos palvelun ostaja olisi Ruotsissa asuva ruotsalainen, jolle lasku menisi, siihen ilman muuta kuuluisi sisällyttää mukaan arvonlisävero. Kun palvelu myydään Suomeen, suomalaisille, onko niin, että Ruotsiin ei siitä makseta arvonlisäveroa, eli mom:sia. Voiko hautaustoimisto jättää moms:in pois laskusta vai pitääkö palvelun ostaja hakea vero takaisin Ruotsin valtiolta. Vai onko niin, että palvelun loppukäyttäjä onkin ruotsalainen kuolinpesä ja palvelu on kulutettu Ruotsissa, koska vainajan loppukäsittely on toteutettu siellä.Kommentin jätti 87.94.135.140 (keskustelu – muokkaukset)

Vienti ja tuonti[muokkaa wikitekstiä]

Onko tämä historiallisesti kasvanut? Sillä viennillä ja tuonnilla ei välttämättä ole mitään tekemistä kansainvälisen kaupan kanssa. Eikä kansainvälisellä kaupalla useastikaan ole mitään tekemistä viennin/tuonnin kanssa..--Nedergard (keskustelu) 23. lokakuuta 2012 kello 17.08 (EEST)