Keskustelu:Kaartin jääkärirykmentti

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jääkäritoimikunnan yhdistämisen perustelut[muokkaa wikitekstiä]

Yhdistetty artikkeli käsitteli paikallista toimikuntaa joita on kaikissa suomalaisissa varuskunnissa, poikkeamatta niistä mitenkään. Artikkeli sisälsi normaaliin tiedotustoimintaan liittyvää materiaalia joka todennäköisesti on samaa kuin sen itsensä harjoittama omilla verkkosivuillaan. Wikipedian tehtävä ei tule olla muiden sivujen peilaussivu, eikä tietosanakirjana muutenkaan toimia ilmoitustaulumaisena tiedotuskanavana. Ydinteksti yhdistetty joukko-osaston artikkeliin. Argus 26. elokuuta 2007 kello 15.37 (UTC)

Lempinimiä ei lähteettöminä voi lisätä artikkeliin. Kyseessä tulee olla vakiintunut, näytettävissä oleva nimitys kuten esimerkiksi ässärykmentti. Arviot palveluksen rasittavuudesta eivät kuulu tietosanakirjaan. Argus 13. marraskuuta 2007 kello 11.10 (UTC)

Sotilaspoliisikomppania jatkaa nykyisellään ässärykmentin perinnettä ja sitä kutsutaan Ässä-komppaniaksi, samoin kuin ensimmäistä jääkärikomppaniaa kutsutään kärkikomppaniaksi. Näin ainakin puolustusvoimien sisällä ja henkilökunnan kielenkäytössäkin jonkin verran. --人形/Ningyou (Lätise) 10. tammikuuta 2009 kello 01.14 (EET)

Lempinimet[muokkaa wikitekstiä]

Nimitys "Kärkikomppania" ensimmäiselle jääkärikomppanialle on käytössä ainakin Puolustusvoimien sisällä (ja ymmärrettävästi etenkin kyseisen komppanian henkilökunnan keskuudessa) ja siihen viitataan myös Kaartin Jääkärirykmentin alokasoppaassa (http://www.mil.fi/maavoimat/joukot/kaartjr/alokasopasII08/organisaatio/1jk.html). Muut aiemmin artikkelista löytyneet nimitykset eivät sen sijaan ainakaan omien kokemusteni mukaan ole laajemmalti käytössä (etenkään virallisesti). Enpä tosin tiedä, tarvitseeko mitään lempinimiä mainita artikkelissa muutenkaan. 82.181.126.155 11. elokuuta 2008 kello 23.00 (EEST)