Keskustelu:Käytettävyys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ensimmäinen keskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Virheitä/vanhentunutta tietoa ISO-9241-11 standardissa?

Standardissa käytettävyys on määritelty näin: "Mitta, miten hyvin määrätyt käyttäjät voivat käyttää tuotetta määrätyssä käyttötilanteessa saavuttaakseen määritetyt tavoitteet tuloksellisesti, tehokkaasti ja miellyttävästi" vrt. "Se vaikuttavuus, tehokkuus ja tyytyväisyys, jolla tietyt määritellyt käyttäjät saavuttavat määritellyt tavoitteet tietyssä ympäristössä"

Myöskin käytettävyyden mittarit ovat standardissa vähän erillaiset: Tuloksellisuus, Tehokkuus ja Tyytyväisyys. Kommentin jätti 195.148.196.111 (keskustelu – muokkaukset).

Artikkelin jakaminen[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli käsittelee kahta eri aihetta, englanninkielisiä termejä usability ja availability. Availability-merkitystä kuitenkin käsittelee jo sivu saatavuus, joten tuo jälkimmäinen osa voitaisiin hyvin siirtää sinne. Yleensähän artikkelin aiheena ei ole sana vaan käsite, johon sana viittaa. Tietosanakirjan kannalta ei ole tarkoituksenmukaista käydä sanakirjamaisesti läpi sanan kaikkia merkityksiä. --Jähmefyysikko (keskustelu) 13. maaliskuuta 2023 kello 17.16 (EET)[vastaa]