Keskustelu:Juho Niukkanen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jos artikkelissa käytetään sanaa heimopäällikkö, se on vähintäänkin laitettava sitaatteihin. Tarkennetaan vielä, että 1930-luvulla puhuttiin kyllä heimoista, mutta nykyajan tekstissä mielestäni on oltava lainausmerkit, jotta lukija paremmin ymmärtää, että kyse on aikaansa sidotusta tittelistä.--Abc10 28. toukokuuta 2011 kello 14.22 (EEST)

artikkelin sävy ei ole nyt kaikin kohdin neutraali. Historiallisesta poliitikostakin voinee kirjoittaa neutraalin artikkelin.--Juha Kämäräinen 28. toukokuuta 2011 kello 14.29 (EEST)
En ole lukenut artikkelia kokonaan, tuoreista muutoksista pisti vain silmään tämä yksi. Käytössäni ei ole Kansallisbiografiaa, joten korjaaminen ei käy minulta. Kansallisbiografiastakin otetut tiedot olisi hyvä viitteistää, jotta tiedetään mikä on lähteetöntä, mikä Kansallisbiografiasta. --Abc10 28. toukokuuta 2011 kello 14.33 (EEST)
Tunnustettakoon, että olen vastuussa pääosasta tämän artikkelin nykyisestä sisällöstä, vaikka sitä kirjoittaessani minulla ei vielä käyttäjätunnusta ollutkaan. Lisäämäni tietosisältö on kyllä kaikki Kansallisbiografiasta, ellen ole toisin merkinnyt, mutta voihan sinne vielä viitteet lisätä muihinkin. Kielenkäytön suhteen huomaan tosiaan, että mielikuvitukseni on hieman lentänyt, mihin Juha Kämäräinen viitannee yllä toivoessaan suurempaa neutraaliutta. Tosin myös alkuperäinen KB-artikkeli antaa paikoin karkean kuvan, siinä puhutaan mm. Svinhufvudin "runnomisesta" presidentiksi (tässä artikkelissa esiintyvä "piiskaaminen" ei ole minun kynästäni lähtöisin) ja sanotaan Niukkasen olleen taitava peluri sekä ajoittain "juonikas ja häikäilemätön" (myös kompensoivia ominaisuuksia tuodaan auliisti esiin). Voisihan tätä vähän korjailla kielenkäytön osalta hillitymmäksi. --Risukarhi 28. toukokuuta 2011 kello 14.41 (EEST)
Kuka mahtaa olla Kb:n kirjoittaja? --Abc10 28. toukokuuta 2011 kello 14.49 (EEST)
Juhani Mylly, kuten Lähteet -kohtaan on merkittykin. On totta, että jotkut KB-artikkelien kirjoittajat antavat omien asenteidensa tai preferenssiensä näkyä tekstissään. Esim. tuossa Niukkas-artikkelissa on suhteettoman pitkä selostus marraskuun 1939 tapahtumista, kun taas valtakunnanoikeuden oikeudenkäynnistä ei ole mitään. Siksi jouduin etsimään siihen toisen lähteen. --Risukarhi 28. toukokuuta 2011 kello 15.04 (EEST)
Tarkoitin lähinnä, että mikä hän on miehiään, mutta se selvisikin helposti: Turun dosentti. Nyt artikkeli onkin selkeä seuraavienkin muokata. --Abc10 28. toukokuuta 2011 kello 15.09 (EEST)