Keskustelu:John D. Rockefeller

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varallisuus[muokkaa wikitekstiä]

Ensinnäkin lähteenä käytetty http://www.supernaturalminds.com/JohnDRockefeller.html vaikuttaa minusta hieman kyseenalaiselta. Se mm. väittää Standard Oilin nykyisen nimen olevan ExxonMobil; todellisuudessahan Standard Oil pilkottiin osiin monopoliaseman väärinkäytön takia. Muutama näistä osista yhdistyneinä tunnetaan nykyään ExxonMobilina. Kun jo sivun alussa on tällaista epätarkkuutta, niin se vähän epäilyttää.

Sitten tämä varsinainen varallisuus. Väite, että inflaatioon suhteutettuna Rockefellerin omaisuus olisi 200 miljardia on väärin. Edes tuolla sivulla ei sanota ihan niin. Sen sijaan siellä sanotaan, että Rockefellerin omaisuus aikoinaan oli niin suuri osa USA:n kokonaistaloudesta, että vastaava osuus nykypäivänä olisi noin 200 miljardia. Englanninkielisen wikipedian ja siellä käydyn keskustelun mukaan pelkästään kuolinajan 1,4 miljardia dollaria inflaatioon suhteutettuna olisi "vain" 5-7.5 miljardia. Yritän muokata enkkuwikin pohjalta artikkelia nyt ja kaivaa kunnon lähteitä.--Arto Kekkonen 11. tammikuuta 2007 kello 18.08 (UTC)

Pörssiromahdus[muokkaa wikitekstiä]

Olen kuullut tarinan, että Rockefeller olisi selvinnyt pörssiromahduksesta 1929, koska kengänkiilottaja oli antanut hänelle sijoitusvinkin. Tästä Rockefeller ymmärsi pörssin epävakauden ja myi osakkeensa ennen pörssiromahdusta. Onko tarinassa mitään perää? --Ilkka90 30. tammikuuta 2007 kello 11.57 (UTC)

John D. Rockefeller[muokkaa wikitekstiä]

Jos jollain on warmaa tietoa Johnista tai tietää sivustoja hänestä niin kertokaa

Öljynpuhdistamo -> öljynjalostamo[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa pitäisi muuttaa ko. sana oikeaan muotoon. --Hartz (keskustelu) 18. huhtikuuta 2013 kello 11.23 (EEST)