Keskustelu:Johannes Karhapää

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Johannes Sonkajanrantalainen[muokkaa wikitekstiä]

Ennen kuin muokkauksista syntyy muokkaussota haluaisin tietää, mistä nimi Sonkajanrantalainen on peräisin. Katsoin artikkelissa olevat viitteet [1], [2], [3], [4] ja [5]. Johannes Ilomantsilaisesta kirjoitetaan kyllä (vuonna 2018), mutta Johannes Sonkajanrantalainen ei silmääni osu. Onko kenties olemassa joku nimeämätön lähde? Jos näin on, se pitää lisätä artikkeliin ja muokata sitten artikkelia uuden lähteen mukaisesti. Ilman lähdettä tietoa ei voi artikkeliin muuttaa. --Huhdanjo (keskustelu) 6. kesäkuuta 2019 kello 08.48 (EEST)

Karhapää kanonisoitiin aluksi Johannes Ilomantsilaisena, mutta nähtävästi tämän jälkeen tapahtuneet Karhapään suvun sekä Sonkajanrannan kyläyhteisön vetoomukset saivat aikaan sen, että nimeksi muutettiin lopulta Johannes Sonkajanrantalainen: https://ort.fi/uutishuone/2019-05-22/johannes-karhapaa-pyhien-joukkoon-nimella-johannes-sonkajanrantalainen --Kirkhakkinen (keskustelu) 6. kesäkuuta 2019 kello 08.54 (EEST)
Tuo lähde ratkaisee nimiongelman. Lähteen tiedot pitää nyt siirtää artikkeliin. Ja ilmeisesti koko artikkeli pitää siirtää nimelle Johannes Sonkajanrantalainen, ainakin jos Johannes parhaiten tunnetaan tuolla nimellä(?). J Ilomantsilaisesta ja J Karhapäästä ohjaukset artikkeliin. --Huhdanjo (keskustelu) 6. kesäkuuta 2019 kello 11.29 (EEST)
Päivitin artikkelin kirkon tiedotteen 22.5.2019 perusteella. Teksti lienee nyt ok kaikille osapuolille. --Huhdanjo (keskustelu) 8. kesäkuuta 2019 kello 21.27 (EEST)
Tässä vielä sanomalehtiuutin en tältä päivältä: [6]. En osaa ottaa kantaa siirtoon. Kun henkilö on ollut maallikko, niin on tunnettu varmaan tähän asti maallikkonimellään. Se siis tuskin ainakaan voi olla väärin, mutta en ole aihepiirin tuntija.--Urjanhai (keskustelu) 28. heinäkuuta 2019 kello 18.44 (EEST)