Keskustelu:Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2008

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Moi. Minusta kohta Joukkueiden kokoonpanot on huonosti kirjoittuttu. Itse olen pistämässä kohtaa uusiksi, sillä tuo on hyvin vaikea lukuinen systeeni. --Mietoinen 30. huhtikuuta 2008 kello 17.16 (UTC)

Samaa ihmettelen. Miksi jatkuvasti tulee luetteloita ja eivät ole missään järjestyksessä? Kun ei pelaajia kuitenkaan voi mihinkään parhausjärjestykseen laittaa, niin ei luulisi aakkostuksen olevan vaikeaa. //John Locke 1. toukokuuta 2008 kello 21.29 (UTC)
Käänsin englannin kielisestä Wikipediasta artikkelin "2008 IIHF World Championship rosters" suomen kieliseen Wikipediaan. Joku, joka osaa tehdä noita taulukoita, voisi tehdä tuosta "Joukkueiden kokoonpanot" kohdasta samanlaisen kuin englannin kielisessä wikipediassa: http://en.wikipedia.org/wiki/2008_IIHF_World_Championship#Rosters --Viltsu5 10. toukokuuta 2008 kello 12.47 (UTC)
Näköjään en-wikistä poistaneet tuon "rosters" kohdan. Tein uudesta "Osallistuvat joukkueet" kohdasta yhden mukaisen en-wikin kanssa. --Viltsu5 13. toukokuuta 2008 kello 13.22 (UTC)
Älkää muokatko tätä sivua otteluiden välissä, niin teen hyvät raportit otteluihin. Päällekkäiset muokkaukset pilaavat ne. --Juusomoro 2. toukokuuta 2008 kello 19.26 (UTC)
Tarkennus: Saman lohkon kohdalta. --Juusomoro 2. toukokuuta 2008 kello 19.28 (UTC)
Äh, vain linkki toimii. Tämä on tätä normaalia söhellystäni. --Juusomoro 2. toukokuuta 2008 kello 19.49 (UTC)

Sarjataulukot[muokkaa wikitekstiä]

Eikö sarjataulukoiden sarakkeiden järjestys ole hieman omituinen? Eikö loogisempi järjestys olisi voitot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot - tappiot. Tasapelejähän nuo jatkoajalle menneet pelit lähinnä vastaavat ja tasapelithän laitetaan sarjataulokossa voittojen ja häviöiden väliin, ei häviöiden jälkeen. --Quinn 8. toukokuuta 2008 kello 08.35 (UTC)

Sama. -tKahkonen 13. toukokuuta 2008 kello 15.42 (UTC)

Pisteet taulukoissa?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelista lähteetön maininta:

'Varsinaisella peliajalla voitosta saa kolme pistettä. Mikäli peli päättyy varsinaisella peliajalla tasan, saavat molemmat joukkueet pisteen. Ylimääräisen pisteen saa ottelun joko 5 minuutin jatkoajalla (4-4 -vastaan) tai rangaistuslaukauksilla voittava joukkue.'

Jääkiekkoa käsittelevässä artikkelissa mainitaan suomessa käytettävän IIHF:n sääntökirjaa. Artikkeliin on linkattuna suomenkielinen sääntökirja, joka on voimassa vuosina 2006 - 2010 ja jonka copyrightit-teksteissä lukee Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF.

Maallikkona siis kuvittelisin em. sääntökirjasta löytyvien kohtien pätevän myös IIHF:n järjestämissä maailmanmestaruuskisoissa:

430 - OTTELUN LOPPUTULOKSEN MÄÄRITTÄMINEN
a) Joukkue, joka tekee enemmän maaleja kolmen 20 minuutin pituisen erän aikana, on ottelun voittaja ja saa kaksi pistettä tilastoon.
b) Jos varsinaisen peliajan jälkeen maalit ovat tasan, kyseessä on tasapeli ja kumpikin joukkue saa yhden pisteen tilastoon.
c) Otteluissa, joissa voittaja on ratkaistava, peliä jatketaan äkkikuolemaperiaatteella pelattavalla jatkoajalla. Jos jatkoajalla ei synny maalia, suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu.

Kohta a on ristiriidassa mm-kisa-artikkelin ja sen sisältämien tilastojen kanssa. --Krgeqewrjsif 12. toukokuuta 2008 kello 06.16 (UTC)

Lisäsin lähteen: http://www.iihf.com/channels/iihf-world-championship/home/format-rules.html --Jusba v 12. toukokuuta 2008 kello 06.34 (UTC)