Keskustelu:Itsepuolustuslaji

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä aihe varmaan herättää intohimoja ja paljon juupas-eipäs keskustelua, muta kasailin kaiken uhalla uutta rakennetta alkuun... Jossakin vaiheessa kun tekstiä tulee, niin ehkä olisi paikallaan jakaa omiksi artikkeleiksi.--PV 21. marraskuuta 2005 kello 22:26:26 (UTC)

Onkohan ihan järkevää että Itsepuolustuslajit kattaa kaikki taistelulajit tässä yhteydessä. Itsepuolustuslajit on kuitenkin vain yksi lahko taistelulajeissa, joihin kuuluu käytännössä kaikki sotataidot pommituksesta painiin --KKHS 21. tammikuuta 2006 kello 12.13 (UTC)

Muutin artikkelia vähän paremmin juuri itsepuolustusta kuvaavaksi. Taistelulajeista voisi oman artikkelinsa tehdä

Palautan aikaisemman.
Perustelut:
  • uusi versio hävittää paljon oleellista tietoa
  • aikaisempi versio pyrkii kertomaan asiasta laajemmasta näkökulmasta mm. lajien määrittelyn ongelmasta
  • uudessa versiossa paljon melko kiistanalaista tekstiä + virheitä.
Ennemminkin pitäisi kyseinen artikkeli ehkä siirtää ja nimetä esim. Lähitaistelutekniikat ja sitten ruveta kirjoittamaan omia artikkeleita noista eri kategorioista. Niin ja muuten esim "kaikki sotataidot" eivät kuulu taistelulajeihin eli termit sekaisin... ;)
--PV 21. tammikuuta 2006 kello 21.24 (UTC)

Myönnän liioittelun :) mutta pääartikkelina itsepuolustuslaji ei ole toimiva, varsinkin kun sillä koitetaan kaikkia taistelulajeja kattaa. Niihin kuuluu kuitenkin paljon sellaista jota ei millään tavoin voi itsepuolustukseksi sanoa --KKHS 22. tammikuuta 2006 kello 13.49 (UTC)

Artikkelin nimi pitäisi vaihtaa kamppailulajeiksi, koska itsepuolustuskin on kamppailua, mutta kamppailu ei aina ole itsepuolustusta. Esimerkiksi jujitsussa ja ninjutsussa opetellaan ihmisten tappamista eikä pelkkää itsepuolusta. Eiköhän ongelma korjaannu ehdottamallani nimenmuutoksella --80.221.30.182 22. tammikuuta 2006 kello 13.54 (UTC)
Se varmaan riittäisi. Tietenkin artikkeli vaatii pienet muutokset että olisi yhtenäinen nimen kanssa  –Kommentin jätti KKHS (keskustelu – muokkaukset)

Mielestäni itsepuolustuslaji ei ole toimiva ja tarpeeksi kuvaava sana tälle artikkelille. Lisäksi tuo Krav magan sijoittaminen itsepuolustuslajiksi on myös virheellistä, koska kyseessä on kamppailulaji, jonka perimmäisenä tarkoituksena on tappaa tai tehdä uhka vaarattomaksi. Lajin perustanut Israelin armeijan upseeri, ei kehittänyt itsepuolustuslajia, vaikka siviileille tarkoitettu versio ei olekkaan se alkuperäinen, opetetaan sotilas versioata Suomessa(kin).  –Kommentin jätti Ps.Masa-92 (keskustelu – muokkaukset)

Eikö nyrkkeily olisi kamppailulaji siinä missä thainyrkkeily? --Hartz (keskustelu) 22. maaliskuuta 2013 kello 15.18 (EET)[vastaa]