Keskustelu:Kansalaisliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puolueen uusi nimi on Itsenäisyyspuolue, mutta siirto ei onnistu, koska tuolla on uudelleenohjaus äskeisen sohlauksen seurauksena. --Mikko Silvonen 30. heinäkuuta 2006 kello 17.18 (UTC)

Puolueen uutta nimeä ei ole vielä kirjattu puoluerekisteriin. Onkohan tämä vain hitautta, vai onko muutoksessa ollut jokin ongelma? --Mikko Silvonen 9. elokuuta 2006 kello 05.35 (UTC)

No nyt se on siellä. --Mikko Silvonen 10. elokuuta 2006 kello 04.58 (UTC)

Suomessa on ollut Itsenäisyyspuolue-niminen porukka aikaisemminkin, 1960-luvulla. Vaihdoin siihen osoittavat linkit toistaiseksi muotoon Itsenäisyyspuolue (1960-luku). --Mikko Silvonen 10. elokuuta 2006 kello 05.15 (UTC)

POISTOÄÄNESTYKSESSÄ OLEVA POISTOÄÄNESTYKSEN PERUSTEELLA POISTON PUOLESTA ÄÄNESTÄNEIDEN HYVÄKSYMÄ KOKOOMA-ARTIKKELIN SISÄLTÖ TALTEEN

Poistin säilötyt sisällöt, ei tartte täällä säilyttää enää. Jos joku tarttee, niin löytyvät muutoslokista. --Ekeb 20. helmikuuta 2007 kello 16.51 (UTC)

Vaihdoin balansismin sivuhistorian perusteella nationalismiksi. Balansismia ei Google tunne, millä perusteella balansismi-artikkeli aikoinaan roskana poistettiin. Puolueen kotisivuilta ei termiä löydy, eikä lähdepyyntöön ei tullut vastausta.--Otrfan 16. kesäkuuta 2008 kello 09.27 (UTC)

En minäkään ole koskaan kuulluut mistään balansismista, mutta ei tuo nationalismikaan oikein onnaa. Itsenäisyyspuolueessa liittovaltiovastaisuus ja kansallisvaltiomielisyys ovat nationalistisia ajatuksia, mutta muuta ei juuri löydy. Kyse on lähinnä EU:hun tympääntyneistä keskustalaisista talonpojista. Pelkkä euroskeptismi olisi jo oikeastaan riittävä aate, koska puolue ei nationalismia mainitse puolueohjelmassaan (toisin kuin Perussuomalaiset, joilla se lukee kansallismielisyytenä), eikä se painota nationalistia ajatuksia kansallisvaltion lisäksi, esim. sosiaali-, maanpuolustus-, perhe-, vero-, ulkomaalais- ja talouspolitiikan suhteen. Joten en sanoisi Itsenäisyyspuoluetta nationalistikseksi, korkeintaan se on omaksunut muutamia kansallismielisiä ajatuksia.--Smörre 20. kesäkuuta 2008 kello 14.15 (UTC)
Selailin joskus puolueohjelman läpi, eikä sitä kyllä nationalistiseksi voi väittää. Ennemminkin hieman vasemmalle kallistuvalta se tuntui. --Quinn 29. tammikuuta 2009 kello 08.45 (EET)[vastaa]

Poistin tuosta poliittisen ideologian kohdalta tuon lähdevaatimuksen tuolle euroskeptimistille, johan tuolla puolueohjelman ensimmäisenä kohtanakin lukee "1. Suomen itsenäisyys, laillisuus ja kansanvalta on palautettava irtautumalla rahavallan ohjaamasta EU:sta. " Lyötyisikö kuitenkaan parempaa ja suurempaa poliittista ideologiaa johon tämä puolue niputtaa? --Lasitten 30. lokakuuta 2008 klo. 22.49 (EEST)

Puolueella olisi uudempi logo ja tarkkuuksissakin löytyy. Mm sivulta http://ipu.fi/default.asp?page=9 Löytyy nykyinen logo useammassa eri koossa. Jos hahmottamisessa on vaikeuksia.. katsokaa alaosan "lainetta" Jostain syystä muutos ei mattimeikäläiseltä onnistu. Kommentin jätti 85.217.44.137 (keskustelu – muokkaukset).

Valitettavasti logot ovat isoinakin melko huonolaatuisia ja rosoisia. Ei parannusta nykylogoon. --Peltimikko 29. tammikuuta 2009 kello 11.46 (EET)[vastaa]

Poistin tuon "Keväällä 1995 VSL:ssä on arvioitu olleen noin 1 000 jäsentä." kohdan sillä nähdäkseni sillä ei ole mitään tekemistä puoluejohto-osiossa. --Adw142 19. elokuuta 2011 kello 13:07 (EET)

Yksityishenkilöiden mielipiteet[muokkaa wikitekstiä]

Yksittäisten IPU:n johtohenkilöiden tai muiden jäsenten esittämät mielipiteet eivät kuulu Itsenäisyyspuolueen tavoitteita esittelevään tekstiin. Varapuheenjohtaja Ilkka Luoman ykstyisajattelu sopisi parhaiten häntä itseään koskevalle sivulle. –Kommentin jätti Ateragram (keskustelu – muokkaukset)

Puheenjohtajiston poliittiset puheet ja kirjoitukset ovat lähteitä eikä niitä voi eroitella "yksityishenkilöiden mielipiteiksi" vaikka puolueen toista linjaa kannattavia asia harmittaakin[muokkaa wikitekstiä]

Tässä kiistelevät puolueen eri linjaa edustavien mielipiteiden poliittinen kärhämä. Varapuheenjohtajan linjaa edustava mielipide yritetään vähätellä "yksityishenkilön mielipiteeksi" vaikka se selkeästi esitetty myös puolueen varapuheenjohtajana.

Pienenä puolueena Itsenäisyyspuolueen julkaisuja on vähän. Esimerkiksi Kuntavaalien 2017 tavoitteiden lähteenä on puheenjohtajiston yksityiset kirjoitukset, mikä on täysin sallittua. Wikipedia on avoin tietosanakirja ja varapuheenjohtajan julkaisut Itsenäisyyspuolueen varapuheenjohtajana ovat täyttä faktaa ja mielenkiintoisia näkökantoja. On ymmärrettävää, että niiden IPUn politiikasta poikkeava linja harmittaa osaa jäsenistöä ja ne haluttaisiin sensuroida.

Kokonaisuutena tässä on kaksi asiaa vastakkain: totuus, jossa lukijoita informoidaan puheenjohtajiston ulko- ja talouspoliittisesta linjasta, ja ajatus, että Wikipedian Itsenäisyyspuolue -sivu onkin puolueen mainos, jossa osa asioista sensuroidaan keksityllä argumentilla "vain puolueen julkaisulle". Tuolla kestämättömällä väitteellä pitäisi poistaa artikkelista kaikki mikä ei puoleen julkaisemaa, jolloin noin 40 lähdetiedosta pitäisi poistaa lähes jokainen.  –Kommentin jätti CB550F1 (keskustelu – muokkaukset)

Varapuheenjohtajan kannat eivät ole puolueen kantoja, eikä missään puolueartikkelissa esitellä varapuheenjohtajien kantoja. Eivät edes puheenjohtajan kannat ole aina puolueen kantoja, mutta olen kanssasi samaa mieltä, että jos puheenjohtaja esiintyy puolueen nimissä, kantoja voidaan esitellä puolueen kantoina. Näyttäisi muuten olevan niin, että kyseinen henkilö ei edes ollut varapuheenjohtaja kantoja esittäessään, joten väitteesi, että hän olisi esittänyt ne varapuheenjohtajana on väärä. -Uusimies (keskustelu)
Varapuheenjohtaja on viitannut kumpaakin kirjoitukseensa ollessaan sekä IPUN kansanedustajaehdokas että varapuheenjohtaja. Yleisemmällä tasolla tiedot tässä Wikin IPU-artikkelissa Kuntavaalit 2017 -ohjelmasta on otettu puheenjohtajien henkilökohtaisista blokeista kun muuta ei ole saatavana. Edes IPU kuntavaaliehdokkailla ei ollut tietoa tuosta ohjelmasta, mikä on ymmärrettävää kun resurssit ovat lähes olemattomat.
Lisäksi IPUa ei puolueena edes ollut olemassa 2016, mutta IPUn aktivistit esittivät keskenään ristiriitaisiakin lausuntoja. -CB550F1
No esitäpä lähteet varapuheenjohtajan viittailulle, niin voimme tutkia esittelikö hän puolueen kantoja vai omia kantojaan. --Uusimies (keskustelu) 10. toukokuuta 2017 kello 22.03 (EEST)[vastaa]

Luoma kirjoitti itse blogitekstissään, ettei ole enää Itsenäisyyspuolueen jäsen. Nyt nuo tekstit eivät enää ole ajankohtaisia, mutta pitäisikö puheenjohtajisto päivittää? --CB550F1 (keskustelu) 21. kesäkuuta 2017 kello 13.35 (EEST)[vastaa]

Ei välttämättä, riippuu puolueen säännöistä. Esim. Veltto Virtanen valittiin KIPUn puheenjohtajaksi vaikkei ollut puolueen jäsen. -Uusimies (keskustelu) 21. kesäkuuta 2017 kello 19.08 (EEST)[vastaa]

Uusi nmi johdannossa[muokkaa wikitekstiä]

Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen virallinen nimi "Suomen Sosialidemokraattinen Puolue - Finlands Socialdemokratiska Parti r.p.". Artikkelin johdannossa nimi on kuitenkin "Suomen Sosialidemokraattinen Puolue" ja ruotsinkielinen osa katsotaan erilliseksi nimeksi. Sama linja varmaankin sopii myös tähän artikkeliin. -Uusimies (keskustelu) 5. huhtikuuta 2020 kello 22.33 (EEST)[vastaa]

Nimi Kansalaisliitto[muokkaa wikitekstiä]

Puolueen kotisivujen mukaan Kanslaisliitto valittiin uudeksi nimeksi 27.11.2021 pidetyssä vuosikokouksessa. Se ei siis välttämättä vielä ole virallinen nimi. -Uusimies (keskustelu) 19. tammikuuta 2022 kello 17.35 (EET)[vastaa]