Keskustelu:Inkeri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Väitteelle että vatjat ovat asuneet alueella todistetusti ajanlaskun alkuvuosisadoilta pitäisi olla enemmän lähteitä kuin yksi inkeri.com. http://www.helsinki.fi/hum/sugl/oppimat/imsjohd/inkeri.html sanoo: "Vatjalaiset ovat (läntisen) Inkerin vanhimpia tunnettuja asukkaita. Vanhimmat tiedot vod'-kansasta ovat 1000-luvun venäläisistä lähteistä,", myös täällä http://www.inkeri.fi/Historia.htm sanotaan "1069 Venäläisessä kronikassa vatjalaiset mainitaan ensimmäisen kerran. " --ML 14. heinäkuuta 2005 kello 11:25:01 (UTC)

Lista seurakunnista[muokkaa wikitekstiä]

Tuon listan pitäjistä voinee poistaa artikkelista, kun se nyt tuolla mallinteessa? --Joonas 22. elokuuta 2005 kello 13.02 (UTC) Ei välttämättä, koska listasta ilmenee missä päin Inkeriä kyseinen pitäjä sijaitsee. Luetteloa voi tosin tiivistää . --Nimistömaakari 22. elokuuta 2005 kello 13.17 (UTC)

Inkeri ei ole mikään maakunta nykyisin. Määritelmä on päätön. --ML 1. huhtikuuta 2006 kello 21.21 (UTC)

Inkerin yhteydessä ei saa puhua pitäjistä, koska noissa luetelluissa nimissä on kyse vain ja ainoastaan suomenkielisistä, luterilaisen kirkon seurakunnista. Pitäjiä vastaavat maallisen hallinnon yksiköt (volostit, ujezdit; piirit) noudattivat aivan eri rajoja. Niiden nimet ja rajat eri aikoina olisi aihetta edes kerran osoittaa jossain suomenkielisessä yhteydessä, kuten nyt tässä. Käyttäjä --TapioK 5.joulukuuta 2007

Kartta[muokkaa wikitekstiä]

Jatkoa tälle keskustelulle: Keskustelu_käyttäjästä:Inzulac#Inkerin_kartta

Tein pikaisesti en.wikiä varten kartan tuon IA:n tekemän mainion kartan perusteella. -- Jniemenmaa 18. toukokuuta 2006 kello 17.56 (UTC)

Inkeri.png
Näyttää tyylikkäältä. Kronstatti lienee tarkoittanut vain ko kaupunkia ja loppu saaresta olisi Retusaarta. --thule 18. toukokuuta 2006 kello 18.03 (UTC)
Muokkaukset on hyviä, yritinkin tässä saada jotain vastaavaa aikaan. Muutama lisäselvitys alueisiin. Vasemmalla Novasolka pitäisi olla se seuraava alue oikealla, se missä se nyt lukee pitäisi olla Jaama. Kosemkina on lähdekartassani Narvusi, mutta siitä on käytetty kyllä molempia nimiä. Eri kirjoitusmuotoja esiintyy varmaan myös näistä Räpyvä-Rääpyvä ja Lissilä-Liissilä. Pohjois-Inkerissä nimetön alue on Haapakangas ja aivan pikkulohko Terijoen naapurissa Siestarjoki. Lähdekartassani on mukana seurakuntina myös nuo Pietari eli Pyhä Maria ja Pähkinälinna. Inkeri-artikkelissa mainitaan seurakuntana vielä Saari, mutta lähteessäni sitä ei ole jostain syystä erotettu omaksi alueekseen, vaan se kuuluu Venjokeen. Viron rajalla on Viron Inkeri. Eteläosat kuuluvat tuntemattomaan alueeseen, joka ei ilmeisesti ole kuulunut luterilaisten seurakuntien alueisiin. --IA 19. toukokuuta 2006 kello 03.16 (UTC)
Voin korjata nämä viikonloppuna. Voisiko joku käydä sivulla en:Talk:Ingria ja kertoa tarkemmin kartan lähteistä. Siellä on väitetty tuota jopa omaksi tutkimukseksi. -- Jniemenmaa 19. toukokuuta 2006 kello 07.59 (UTC)
Lähdekartta on vuonna 1992 julkaistu Inkerin tiekartta, johon on painettu myös taustalle nämä seurakuntien rajat. Julkaisija on Ingriainfo Oy, ISBN 951-96326-0-3. Rajat ovat luterilaisten seurakuntien rajoja, sellaisena kuin ne olivat ainakin viime vuosisadan alkupuolella. Liitän tähän lyhyen lainauksen kartasta: "Kartan tarkoituksena on dokumentoida ja esitellä erikielistä Inkerin nimistöä. Inkerin rajat on määritelty Stolbovan rauhan mukaan (v. 1617). Karttaan merkityt suomenkieliset paikannimet ovat osin vieläkin käytössä olevia inkerinsuomalaisten itse antamia nimimuotoja. Kartan on koonnut Roland Randefelt yhteistyössä eri maissa toimivien inkeriläisjärjestöjen kanssa." --IA 21. toukokuuta 2006 kello 20.43 (UTC)

Osio "keskeisiä tapahtumia" kopio[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Juelaakin lisäys[1] on suora kopio sivuilta: http://www.inkerinliitto.euro.ru/historia.html ja http://www.inkeri.spb.ru/historia.shtml. -tKahkonen 16. syyskuuta 2006 kello 20.11 (UTC)

Tekijänoikeusrikkomus[muokkaa wikitekstiä]

Tutkin artikkelin tekijänoikeusrikkomuksen ja huomasin, että kaikki keskeisiä tapahtumia osion tieto oli kopioitu. Poistin kyseisen osion ja tekijänoikeusrikkomus mallineen. --Zarzar2 23. syyskuuta 2006 kello 21.19 (UTC)

Muutokset tarkistettava[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjän PekKos tekemät muutokset olisi syytä tarkistaa, koska hän teki samaan aiheeseen liittyviä asiattomia muutoksia esimerkiksi Lokakuun vallankumous -artikkeliin. --Ulrika 14. heinäkuuta 2007 kello 15.49 (UTC)

Artikkelin karttan sekavuus pois[muokkaa wikitekstiä]

Esitetty karttakuva ”Inkerin luterilaiset seurakunnat n. vuonna 1925” voisi olla hieman laajempialainen. Silloin sen esittämän alueen osaisi sijoittaa paremmin oikealle kohdalleen, Suomenlahden itäperukkaan ja Pietarin kaupungin lähistölle. Iota (keskustelu) 29. huhtikuuta 2012 kello 15.58 (EEST)

Seurakuntaluettelo[muokkaa wikitekstiä]

Taulukkomuodossa oleva seurakuntaluettelo on otettu Mustosen kirjasta. Joitakin seurakuntia siellä oli esitetty hiukan sekavasti, sillä otsikoissa joidenkin nimet oli yhdistetty ajatusviivalla. Esimerkiksi Markkova-Järvisaaren kylät oli lueteltu erikseen, mutta Vuole-Miikkulaisen kyliä ei ollut jaoteltu Vuolen ja Miikkulaisen kyliksi. Osio "Muita seurakuntia" vaatisi vielä paljon kohentamista, koska lähteistys puuttuu. Osion kuvagallerian kirkot on otettu mallineesta ru:Шаблон:Исторические приходы Евангелическо-лютеранской церкви Ингрии. Kun aihetta paremmin tuntevat saavat seurakuntaluettelon valmiiksi, niin Malline:Inkerin pitäjät pystyy korjaamaan luettelon mukaiseksi ja vaikka jaottelemaan riveille rovastikunnittain. --Raksa123 (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 23.24 (EET)

Lähteetön[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on pääosin lähteetön. --CraftAdana (keskustelu) 15. kesäkuuta 2021 kello 22.28 (EEST)