Keskustelu:IRCnet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Irkki oli alunperin vain IRC.

Verkossa oli palvelin (eris.berkeley.edu tjsp?) jonka kautta kuka tahansa sai linkattua oman serverinsä verkkoon. Kyseistä palvelinta käytettiin väärin ja sen avulla mm. vallattiin kanavia (omalla serverillä opit itselle, linkkaus isoon verkkoon ja muilta opit pois). Enemmistö oli sitä mieltä että kyseinen palvelin on tietoturvariski, ja sitä pyydettiin lopettamaan toiminta tai korjaamaan "viallinen" koodi joka sallii jokaisen serverin ottavan yhteyttä. Kun kyseinen palvelin ei suostunut delinkkaukseen, koodattiin Q-linja (quarantine, karanteeni) jolla kyseinen palvelin pakotettiin pois verkosta, ja tämän myötä verkkoa alettiin sanomaan Eris free (irc)netiksi. Samalla taikka sen jälkeen verkko jakaantui kahdeksi, joista tuli EFnet ja IRCnet. Efnetin kotisivu www.efnet.org 84.248.239.122 25. elokuuta 2006 kello 21.15 (UTC)

Google-haulla saa kahta ilmeisen laajalle levinnyttä kirjoitusasua: IRCNet ja IRCnet. Kumpi on oikea tai parempi ja millä perusteella? Ovatko molemmat jossain mielessä virallisia? – Jippe 13. maaliskuuta 2007 kello 09.23 (UTC)

IRCnet on virallinen ainakin sen perusteella, että sekä www.ircnet.com käyttää kyseistä kirjoituasua sekä kyseinen kirjoituasu löytyy NETWORK määrittelystä yhdistämisen yhteydessä (ISUPPORT-viesti). - Buzer 27. maaliskuuta 2010 kello 15.58 (EET)

Irssikomennot[muokkaa wikitekstiä]

Minusta artikkelista voisi poistaa nuo "irssikomennot". Ne voisi siirtää vaikka jollekin omalle sivulleen, jos joku näkee ne tarpeellisiksi. Itse hävittäisin kokonaan.