Keskustelu:Hyväntekeväisyys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kommentti yhteenvetokentässä jäi näköjään kesken, mutta muutin artikkelin nimen, koska jos tämä käsittelee vain hyvettä, niin se on kyllä vähemmän yleinen merkitys kuin hyväntekeväisyys materiaalisena juttuna (josta myös ilmestynee joskus artikkeli). --Cyborg Orangutan model-123 17. kesäkuuta 2006 kello 15.30 (UTC)

Ajattelin kyllä että tähän mahtuisi kaikenlainen hyväntekeväisyys... kerropa lyhyesti mitä voi sanoa hyväntekeväisyydestä materiaalisena juttuna ? Verovähennykset ? Yst. terv. --Tappinen 17. kesäkuuta 2006 kello 15.34 (UTC)
en-wikin artikkeli, johon kielilinkki osoittaa, on nimetty samoin ja se puhuu hyväntekeväisyydestä vain hyveenä. Jos tätä artikkelia on sen jälkeen lähdetty kehittämään toiseen suuntaan, niin sitten pitäisi miettiä nimeä ja kielilinkkiä uudestaan. --Cyborg Orangutan model-123 18. kesäkuuta 2006 kello 07.35 (UTC)

vastike tulee verohelpotuksien kautta? En ymmärrä. Vaikka hyväntekeväisyyteen lahjoitetut varat joissakin maissa saakiin vähentää verotuksessa, niin ei siinä koskaan lahjoittaja plussalle pääse, vaan kyllä siinä aina rahaa annetaan ulospäin.--Teveten 18. kesäkuuta 2006 kello 07.14 (UTC)

Täydensin tätä hieman yleisellä hyväntekeväisyyden teorialla. --Petterin 30. joulukuuta 2006 kello 10.03 (UTC)

Tuo alla oleva vanha määritelmä oli huono ja antaa turhan yksipuolisen kuvan hyväntekeväisyydestä. Muotoilen siihen alkuun vielä paremman.

"Hyväntekeväisyys tarkoittaa toisten ihmisten auttamista, joka on joko täysin pyyteetöntä, tai ainakaan vastike ei tule hyväntekeväisyyden kohteelta itseltään vaan esim. verohelpotusten kautta."

Hyväntekijät[muokkaa wikitekstiä]

Hyväntekijöiden nimilistausten perään olisi hyvä saada viittaus siitä, miten he ovat osallistuneet hyväntekeväisyyteen. Muuten nämä ovat varsin irrallisia henkilölistoja, jotka eivät ole kattavia, eivätkä välttämättä edes edustavia.--Petterin 12. tammikuuta 2007 kello 00.06 (UTC)

Määritelmällinen ongelma[muokkaa wikitekstiä]

voiko valtio harjoittaa hyväntekeväisyyttä? artikkelissa ei ole mitään mainintaa --Hartz (keskustelu) 13. marraskuuta 2018 kello 10.32 (EET)[vastaa]