Keskustelu:Hypotalamus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tyrotropiini vs tyreotropiini[muokkaa wikitekstiä]

Sivulla tyrotropiini on korjattu tyreotropiiniksi ja tyroliberiini tyreoliberiiniksi. Mielestäni olisi tärkeää tässä vaiheessa keskustella siitä, kumpaa muotoa on viisaampaa käyttää, ennen kuin ko. hormoneista on tehty omat artikkelit. Haluan ottaa asian esille senkin vuoksi, ettei kirjoitusmuotoja aleta veivata edestakaisin.

Tein pienen Google-gallupin ja tulos oli seuraava thyrotropin 1.750.000 osumaa vs. thyreotropin 26.000 osumaa. Edelleen thyroliberin 26.700 osumaa vs. thyreoliberin 2.810 osumaa. Suomenkielisillä sivuilla jakauma voi olla toisenlainen, mutta sivuja on suhteellisen vähän.

Kumpaakin muotoa käytetään yleisesti asiantuntevillakin sivuilla, mutta mielestäni olisi hyvää keskustella siitä, kumpaa käytetään Wikipediassa, jotta artikkelit olisivat yhdenmukaisia. Itse suosisin tyrotropiini ja tyroliberiini muotoja, joita alunperin artikkelissa olen käyttänyt. Kielellä on pyrkimystä yksinkertaistua, ja haluaisin suosia lyhyempiä muotoja. Ainakin Google-gallupin perusteella nämä muodot ovat myös maailmalla yleisemmin käytössä. Toki molempia muotoja voisi käyttää rinnakkain, mutta ensisijaisesta muodosta olisi hyvä sopia.

- Repe76