Keskustelu:Hygienia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tämä tietosanakirjassa tarpeellinen artikkeli? --Ulrika 7. elokuuta 2006 kello 19.00 (UTC)

Kuunnollinen termin määrittely on erittäin paikallaan, koska selvästikin asia ei ole niin yksinkertainen kuin yleisesti luullaan. Hygienia ei ole pelkästään hampaiden pesemistä! Kommentin jätti 91.153.26.151 (keskustelu – muokkaukset).

Johonkin sopivaan kohtaan kannattanee laittaa maininta Ignaz Semmelweisistä ja Joseph Listeristä. qWerk 15. toukokuuta 2007 kello 13.54 (UTC)

Varmasti on tarpeellinen artikkeli, mutta ikävä kyllä sen asiasisältö on yksinkertaisesti olematon. Artikkelissa viitataan taudinauheuttajien pitämiseen sopivissa rajoissa ja esitetään täysin absurdeja puhdistautumismääriä ja -tapoja välttämättöminä hygienian säilyttämiseen. Tämä ei taatusti ole millään tasolla objektiivista tietoa vaan lähinnä jonkin kotivaimon henkilökohtaista mielipidettä sopivasta "hygieniasta". Kirjalähdettä en ole tarkastanut, mutta kirja ei vaikuta käsittelevän muuta kuin hoitolaitosten hygieniatarpeita, jotka ovat huomattavasti poikkeavat siitä mitä normaali, terve ja kotonaan suuren osan päivästä viettävä ihminen tarvitsee. Netistä luettava lähde käsittelee turistimatkoja. Artikkeli myös viittaa "normaaliin sosiaaliseen käyttäytymiseen". Kuitenkin artikkelissa määritelty "hygieniataso" on todella tuore asia ihmisyhteisölle eikä mainittuja puhdistautumisnormeja varmasti noudata maapallolla kuin vähemmistö. Minusta artikkeli on erittäin puolueellinen eikä millään muotoa täytä sanakirjaan sopivan määritelmän vaatimuksia. --Tzaeru 24. maaliskuuta 2009 kello 20.42 (EET)