Keskustelu:Hollannin Grand Prix

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimen kuuluisi ehdottomasti olla Alankomaiden Grand Prix. Vai onko tämä taas joku suomalainen erikoisuus, että ei voida nimetä artikkeliä maan oikean nimen mukaan, vaikka jokaisessa muussa wp:ssä näin ollaan toimittu?Kommentin jätti Kaak (keskustelu – muokkaukset).

Maiden "oikeat" suomennetut nimet ovat suhteellisen subjektiivisia käsitteitä. Suomessa on Alankomaista käytössä termi Hollanti, joka juontaa juurensa Hollannin maakunnasta Alankomaissa. Vastaavasti Suomessa on käytössä termi "Viro", joka juontaa juurensa kyseisen maan tietystä alueesta. Virolaisethan käyttävät itse maastaan nimitystä "Eesti" - mutta sillä ei ole suomen kielen kannalta merkitystä sen enempää kuin sillä, että ruotsalaiset käyttävät itse maastaan nimitystä "Sverige", ja me käytämme termiä "Ruotsi". Vakiintuneita käytäntöjä ja maantieteellisiä nimityksiä ei ole syytä muuttaa. Muunkielisten wikien nimeämiset eivät suomenkielistä wikipediaa koske millään lailla. Maassa maan tavalla, ja kielessä kielen tavalla. --Jillord 22. joulukuuta 2007 kello 23.02 (UTC)
Kilpailua on tavallisesti kutsuttu suomeksi Hollannin Grand Prix'ksi. Harvemmin olen nähnyt puhuttavan Alankomaiden Grand Prix'sta. --JannE 23. joulukuuta 2007 kello 08.48 (UTC)