Keskustelu:Hirtettävän paradoksi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pohdiskelin tätä ja mieleeni juolahti se että kun kaikki päivät on eliminoitu, ja Hirtettävää ei voida hirttää, niin eikö se vain johda takaisin alkuasetelmaan, jolloin hirttopäivä tulisi yllätyksenä koska kohdetta ei voida hirttää minään päivänä, mutta hänet aiotaan hirttää joka tapauksessa? V v p 15. tammikuuta 2010 kello 18.40 (EET)

Juu, tässä sotketaan syyn ja seurauksen paikat aikajanalla: syy, jonka vuoksi pyöveli ei saavu noutamaan perjantaina, muka estää seurauksen, joka tapahtuu esim. edeltävänä keskiviikkona. Kuitenkin, jos pyöveli tulee keskiviikkona, tuomittu yllättyy ja hirtetään, eli kaikki on juuri niinkuin pitääkin. 194.136.12.35 28. lokakuuta 2010 kello 13.21 (EEST)

Niin hirtettävä voi turvallisesti päätellä perjantain olevan mahdoton, koska sen voi päätellä siitä ettei häntä ole hirtetty torstaina. Kaikki muu päättely pohjautuukin juuri tuohon, joten jos poistamme oletuksen torstain hirttämättömyydeltä, niin neljää muuta päivää ei voi päätellä mahdottomaksi. Kommentin jätti 88.113.135.172 (keskustelu)