Keskustelu:Helsingin hautausmaat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Ehdotan lupaavaksi. Gopase+f (keskustelu) 4. huhtikuuta 2012 kello 08.45 (EEST)

Jokunen kuva olisi ihan kiva, kartta kaikkien sijainnista suorastaan luksusta. --Tappinen (keskustelu) 4. huhtikuuta 2012 kello 08.50 (EEST)
Ala-artikkeleissa on päteviä kuvia. Niitä voi käyttää tässäkin. Gopase+f (keskustelu) 4. huhtikuuta 2012 kello 08.52 (EEST)
Lisäilin kuvia, mutta mua hieman närkästyttää tuo "johdanto", eli siis johdannon täydellinen puute. Muuten vaikuttaa kivalta artikkelilta. --PtG (keskustelu) 6. huhtikuuta 2012 kello 22.23 (EEST)
Artikkelin kirjoittajana voin todeta, että näen itsekin tämän tietyiltä osin vielä hieman keskeneräisenä. Tein artikkelin, jotta aiheesta saataisiin kokonaisesitys ja jotta ihan jokaisesta joskus toimineesta hautausmaasta ei välttämättä tarvitsisi tehdä omaa artikkelia. Jotain johdantoa tuohon tietysti voisi kehittää, vaikka artikkeli on tietyssä mielessä yksittäistapauksista muodostuva luettelo. Siitä olen samaa mieltä, että kuvat ja varsinkin kartat parantaisivat tätä – itse olen harrastanut lähinnä historiallisten valokuvien skannailua kirjoista, joten taitaa jäädä ne karttojen piirtämiset jonkun muun hommaksi.
Kai artikkeli nykyiselläkin sisällöllään voi mennä lupaavaksi, mutta noista muutamista pienemmistä hautausmaista (Kulosaari, Östersundom, Huopalahden ja Haagan sankarihaudat) voisi(n) kaivaa vielä hitusen enemmänkin. Pehkosen kirjassa on muuten tässä käsiteltyjen ohella mainittu vielä 1922–1951 käytössä ollut Nikkilän mielisairaalan hautausmaa Sipoossa, joka ei siis ole tietenkään Helsingissä, mutta jonne haudattiin Helsingin kaupungin omistaman mielisairaalan potilaita ja joka on siksi nykyään Helsingin kiinteistöviraston hoitama. Mietin, että pitäisikö sekin jonkinlaisena kuriositeettina tässä mainita, kun Vantaalla sijaitseva Honkanummikin on jo mainittu. --Risukarhi (keskustelu) 7. huhtikuuta 2012 kello 09.55 (EEST)

Päätän keskustelun. Ei intoa arviointiin tai artikkelin kehittämiseen. Palataan asiaan kun johdantoa on parannettu. Gopase+f (keskustelu) 10. huhtikuuta 2012 kello 09.50 (EEST)

Mäntymäki[muokkaa wikitekstiä]

Tuo linkitetty paikka "Mäntymäki" lienee tarkotus viitata tänne: Mäntymäki_(Helsinki), ei Turussa sijaitsevaan paikkaan? Vai oliko 1918 jokin vallan muu "Mäntymäki" niminen paikka? Xanara (keskustelu) 30. elokuuta 2015 kello 21.30 (EEST)

Joo, kyllä se nykyistä Helsingin Mäntymäkeä tarkoittaa. Korjasin linkin. Mäntymäki mitä ilmeisimmin valittiin punaisten sankarivainajien hautauspaikaksi siksi, että viereinen kenttä oli jo tuolloin vakiintunut työväenliikkeen joukkotapahtumien järjestämispaikaksi ja oli siten symbolisesti tärkeä. Haudat olivat ilmeisesti sen matalan mäennyppylän etelänpuoleisessa rinteessä (muistaakseni Pehkosen kirjassa tai jossain muualla olen nähnyt valokuvan hautauksesta). --Risukarhi (keskustelu) 31. elokuuta 2015 kello 12.01 (EEST)