Keskustelu:Heikki Oinonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaikea sanoa noiden festivaalien merkittävyydestä. Paikallisen nuorkauppakamarin on paikallsiesti merkittävä, mutta onko sillä laajempaa kantavuutta? Toisaalta ja toisaalta. --Abc10 (keskustelu) 28. heinäkuuta 2020 kello 17.35 (EEST)

Mielestäni tämä artikkeli/sivu tulisi säilyttää. Oinonen on ehtinyt olla monessa mukana – Löysin internetistä lisäviitteitä mm. Suomalaiset musiikkivideo-ohjaajat -kategoriaan (Ehdolla mm. Oulun musiikkivideofestivaalejen kilpasarjassa usealla videolla), Imdb ja EloNet: elokuvantekijänä ja yhteiskunnallisena osallistujana. Hänestä löytyy myös tietoa yhtyeen rumpalina (Wikipedia: Kameleontti (yhtye) -sivulta). Ohjaajana ja tuottajana löytyy Googlen videohaulla useita teoksia. Vimeo ja YouTube -hauilla löytyy vielä lisää.
Mielestäni suomalainen taide- ja kulttuuritarjonta sekä mediatuotanto on kansainvälisesti katsoen laajaa. Luovuus ja omaperäisyys ovat olleet suomalaisille kehityksen keskeisiä tekijöitä ja ovat myös tulevaisuudessa. Yhteiskunnallisesti katsoen taiteen, kulttuurin ja audiovisuaalisen median vaikutukset ovat vielä paljon laajempia kuin yksittäisiä kokemuksia. Kulttuurivaikuttajista olisk hyvä tehdä listausta laajemminkin. Siksi tälle sivulle olisi hyvä kerätä lisää tietoa ja artikkeli/sivu ”Heikki Oinonen” tulisi säilyttää merkittävänä Wikipediassa. - Heinonen Wiki Heinonen (keskustelu) 28. heinäkuuta 2020 kello 19.04 (EEST)
Otin pois väliotsikon, koska keskustelut otsikoidaan, yksittäisiä kommentteja ei. --Abc10 (keskustelu) 28. heinäkuuta 2020 kello 19.23 (EEST)
Merkittävä omassa ryhmässään ja suomalaisen kameratuotannon kentällä. Artikkeli merkittävä. Katariina Längelmäki (keskustelu) 29. heinäkuuta 2020 kello 02.44 (EEST)
Ei edelleenkään otsikoita kommentteihin. --Abc10 (keskustelu) 29. heinäkuuta 2020 kello 08.57 (EEST)
Sattumalta tulin katsoneeksi montako Längelmäki-nimistä on olemassa, mutta kyseessä on ilmeisesti nimimerkki eikä oikea nimi, kuten ei Wiki Heinonenkaan ole Wiki Heinonen. Tosin jotkut Villet ja Viljot ovat Vikejä, muutamalle se on annettu oikeastikin, mutta ehkä nimimerkillä viitataan Wikipediaan --Abc10 (keskustelu) 29. heinäkuuta 2020 kello 09.11 (EEST)
Meitä Katariinoja on monia, mutta Längelmäki on ainakin entinen Suomen kunta. Lapseni on Vilho ja häntä sanotaan Vikiksi koulussa, ei kylläkään kaksoisveellä. -Katariina  –Kommentin jätti Katariina Längelmäki (keskustelu – muokkaukset)

Artikkelissa mainituista festivaaleista: Artikkelissa on kaksi festivaalia, joista ei ole esim. en.wikipediassa artikkelia. Epäilyttää niiden merkittävyys sen jälkeen kun luin alla olevan Kalle Kinnusen kommentin:

»Maailmassa on yli 10 000 elokuvafestivaalia ja määrä on noussut koko ajan. Uusi ilmiö on se, että järjestetään tällaisia pieniä elokuvatapahtumia, joita kutsutaan festivaaleiksi. Paikalla ei ole välttämättä edes näytöksiä, ja usein kaikki osallistuvat elokuvat saavat jonkinlaisen palkinnon, Kinnunen toteaa. [1]»

Cannes short film festival järjestetään Nizzassa, eli se näyttäisi ratsastavan Cannesin maineella. Intialaisfestivaalin sivusta tuli varoitus "vaarallinen", ja en.wikissä varoitetaan, että tunnetun elokuva-alan henkilön nimeä hyödyntävät monet. --Abc10 (keskustelu) 31. heinäkuuta 2020 kello 11.04 (EEST)

Ensisijaisesti pidän Oinosta mainosohjaajana ja tuottajana. Lähteet ja mainokset puhuvat puolestaan. Merkittävä henkilö tietosanakirjaan koska {{Sitaatti| Suomessa viihde- ja media-alan keskimääräiseksi kasvuksi ennustetaan 1,9 prosenttia vuoteen 2023 saakka. Ala kasvaa ja kehittyy. https://www.talouselama.fi/uutiset/viihde-ja-media-alan-kasvu-jatkuu-ympari-maailmaa-kasvuennuste-4-3-myos-suomessa-ala-kasvaa-mutta-hitaammin/d63a942d-4e30-49e0-899a-5060e41821f0

Molemmat elokuvafestivaalit tarkastettu ja ovat olemassa. Löytyy kuvia ja videoita. Pitänee viitata näihin? Löytyy myös paljon muita maailmallakin tunnettuja elokuvaohjaajia osallistujista. On totta että Cannesin elokuvajuhlat on yksi maailman tunnetuimpia elokuvatapahtumia joka keskittyy enimmäkseen isoihin tuotantoihin kun taas elokuvan kotimaassa Ranskassa on useita tärkeitä media-alan tapahtumia esimerkiksi Cannes Short Film Festival Nizzassa. Samoin kuin Suomessa on valtava Hartwall-Areena mutta myös Vaasan Sähkö Areena. {{Sitaatti| The Dada Saheb Phalke Film Festival is a not-to-profit, non-commercial & India’s only independent film festival, established in the year 2011 in Delhi NCR with a mission to celebrate the cinema & work of aspiring, young, independent & professional filmmakers. https://filmfreeway.com/DadaSahebPhalkeFilmFestival

- Heinonen  –Kommentin jätti Katariina Längelmäki (keskustelu – muokkaukset) 31.7.2020 klo 22.40 Tämän kuittasi Htm (keskustelu) 2. elokuuta 2020 kello 19.48 (EEST)

Olen samaa mieltä että artikkeli on merkittävä mutta miksi käytät minun nimimerkkiä alla? Muista allekirjoittaa jatkossa julkaisut.
Wiki Heinonen  –Kommentin jätti Wiki Heinonen (keskustelu – muokkaukset) 31.7.2020 klo 22.47 Tämän kuittasi Htm (keskustelu) 2. elokuuta 2020 kello 19.48 (EEST)
Se oli osoitettu sinulle Heinonen. Pahoittelen. Taasen opin uutta.
Muokkasin aloitusta oikeaoppiseksi.
Katariina Längelmäki –Kommentin jätti Katariina Längelmäki (keskustelu – muokkaukset) 1.8.2020 klo 07.12 Tämän kuittasi Htm (keskustelu) 2. elokuuta 2020 kello 19.48 (EEST)
Kannattaa allekirjoittaa aina sillä nimimerkillä jolla on kirjautunut. --Abc10 (keskustelu) 1. elokuuta 2020 kello 07.43 (EEST)
Tässä keskitytään merkittävyyden osoituksena pelkästään yhteen elokuvaan. Ei minusta riitä vielä.--Htm (keskustelu) 11. elokuuta 2020 kello 23.29 (EEST)
Lisäksi on syytä ottaa huomioon, että osoitepaljastuksen perusteella käyttäjät Käyttäjä:Wiki Heinonen ja Käyttäjä:Katariina Längelmäki ovat sama henkilö.--Htm (keskustelu) 11. elokuuta 2020 kello 23.34 (EEST)