Keskustelu:Harry Potter -sarjan käsitteet

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siirto?[muokkaa wikitekstiä]

Minusta nämä mahtuisivat vallan hyvin artikkeliin Harry Potter. Tai jos se ei millään onnistu, vähintäänkin artikkelin nimen kielioppivirhe pitäisi korjata. Nikke 7. joulukuuta 2005 kello 11:39:48 (UTC)

Eiköhän näitä käsitteitä ala ilmaantua, kun HP-fanit löytävät tämän artikkelin... -tKahkonen 22. joulukuuta 2005 kello 19:04:47 (UTC)

== Durleyn kissat Onko Dursleylla muka kissoja? Mie en ainaskaan tiennyt siitä... [Mi_chan 19.3.2006 klo 11.24]

Ei ole. --MiPe 20. maaliskuuta 2006 kello 14.06 (UTC)

Tylypahka[muokkaa wikitekstiä]

Palautin omaksi artikkelikseen. Ainakin kuuden kirjan päätapahtumapaikka voi olla omana artikkelinaan kuten päähenkilökin. -tKahkonen 26. huhtikuuta 2006 kello 17.19 (UTC)

Englanninkieliset termit ja kielenhuolto, wikitys[muokkaa wikitekstiä]

  1. Alkuperäiset termit voisi lisätä myös: Albuksen kaarti (Dumbledore's Army).
  2. Hyvä on myös muistaa, että kaunokirjallisuudesta referoidaan preensensissä.
  3. Joku sankari voisi wikittää nuo linkit viittaamaan oikeisiin kohtiin.

-tKahkonen 26. huhtikuuta 2006 kello 17.22 (UTC)

Uudelleenjärjestely[muokkaa wikitekstiä]

Meillä on nyt

  • Luettelo Harry Potter -käsitteistä
  • Luettelo Harry Potter -sarjan sivuhenkilöistä
  • Luettelo loitsuista (Harry Potter)

Ei olisi pahitteeksi yhdenmukaistaa luetteloiden nimiä: Luettelo Harry Potter -sarjan xx:stä ja tehdä luettelo Harry Potter -sarjan taikaolennoista (jonne kai sopisivat niin kasvit kuin ankeuttajat) ja ehkä luettelo Harry Potter -sarjan taikaesineistä (En-wikissä on luettelo taikaesineistä). -tKahkonen 9. toukokuuta 2006 kello 10.00 (UTC)

Poistin edellisestä viestistä linkit artikkeleihin niin eivät näy tänne viittaavat sivut -sivulla. Muutin muutaman Harry Potter -artikkelin nimeä ja nyt pitäisi korjailla linkityksiä suoriksi jne. --Jokkex 16. heinäkuuta 2008 kello 19.47 (UTC)


Kävin eilen siivoamassa Potter-luokkaa hiukan eli tein alaluokan Harry Potter -kirjojen henkilöhahmot. Suuri osa henkilöistä oli nimittäin luokiteltu päällekkäisesti sekä kirjallisuuden henkilöhahmoihin että fiktiivisiin henkilöihin. Miten tuo luettelo sivuhenkilöistä on muuten juuttunut tuonne Potter-luokkaan? Johtuuko jostain mallineesta vai mistä, kun en ainakaan tekstin seasta löytänyt että se luokka siellä lukisi? Tuo sivuhenkilöluettelo on muuten aika massiivinen. Saisikohan sitä jotenkin järkevästi pilkottua? Luettelossa on kuitenkin jo tehty jakoa väliotsikoilla... --Hanna V 10. toukokuuta 2006 kello 13.12 (UTC)
Malline:Harry Potter sen sinne tunkee. Ratkaisu on poistaa luokittelu mallineesta ja lisätä luokka erikseen mallinetta käyttäville sivuille. -tKahkonen 10. toukokuuta 2006 kello 13.16 (UTC)
Minulla on tekeillä Luettelo Harry Potter -sarjan sauvoista. Käännän sen englanninkielisetä artikkelista. --Nasse 26. toukokuuta 2006 kello 16.52 (UTC)

Ajatusseula[muokkaa wikitekstiä]

Käsittääkseni Severus Kalkaros käytti Dumbdeloren ajatusseulaa? En korjaa kuitenkaan ennen kun asia vahvistetaan. Aaroms 21:30, 4 elokuu 2006 (UTC)

Ei se oli kyllä hänen omansa, Potter luuli vaan sen olevan Dumbdeloren...Kallerna 23. toukokuuta 2007 kello 17.10 (UTC)

Korjattava-malline[muokkaa wikitekstiä]

Sivu käsittelee käsitteitä väärästä näkökulmasta. Käsite ei tarkoita sitä, että pitäisi välttämättä kertoa miten se liittyy Harry Potter (hahmoon) vaan, mitä jollakin käsitteellä yleensä tehdään tai mitä jossain käsitteessä tehdään. Muutin taikaministeriö kohtaa järkevämmäksi. Jos halutaan luettelo tapahtumista niin se voi olla vaikka Luettelo Harry Potter sarjan tapahtumista tai vastaavaa.--Tigru 5. tammikuuta 2007 kello 12.42 (UTC)

Suojaus[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on ollut niin paljon vandalismia, että tämä pitäisi mielestäni suojata, vai mitä? --Nasse 17. huhtikuuta 2007 kello 09.25 (UTC)

Korjauksia[muokkaa wikitekstiä]

Korjailin hiukan kirjoitusvirheitä. Mikkelstain 24. heinäkuuta 2007 kello 11.19 (UTC)

Komennuskirouksen alaisena anteeksiantamattomien kirousten käyttäminen.[muokkaa wikitekstiä]

Eli jos jollain olisi tietoa joutuuko velho/noita azkabaniin jos taikoo anteeksiantamattomia kirouksia komennuskirouksen alaisena onnistuneesti sillä monia arveluttaa tuo kysymys :F Lolli 16. elokuuta 2007 kello 15.34 (UTC) ei joudu

Miksi ja tarvitaan[muokkaa wikitekstiä]

1) Tässä artikkelissa on lähteinä taulukko suojeliuksista. Lienee tekninen kömmähdys? 2) Harry Potter -malline tarvitsee päivitystä: nyt on sivu luettelo Harry Potter -sarjan taikaolennoista. Toivoisi myös, että malline voisi olla värikkäämpi, sillä tähän artikkelisarjaan on vaikea saada muuta somistusta. Paj. 2. kesäkuuta 2008 kello 09.11 (UTC)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Otin artikkelin nimestä sanan Luettelo pois kun ei tämä mikään luettelo enää ole. Vanha nimi: Luettelo Harry Potter -käsitteistä, uusi nimi: Harry Potter -sarjan käsitteet. --Jokkex 16. heinäkuuta 2008 kello 19.08 (UTC)

Kalmakoira[muokkaa wikitekstiä]

En viitsi ennen kuin saan vahvistuksen aihetta muokata. Onko siis kalmakoira englanniksi grim (joka tarkoittaa kalmaa yms), vaiko Grim hound joka kuulostaa loogisemmalta ja muistaisin että se on oikein.