Keskustelu:Harry (Yhdistyneen kuningaskunnan prinssi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miten sekä Harry että William voivat olla Walesin prinssejä? Oikeinhan tuo nähtävästi on, mutta olisi kiva nähdä selvennys käsitteen muuttumiselle. Walesin prinssi-artikkelin mukaan titteli olisi vain Charlesilla. --ML 21. syyskuuta 2005 kello 16:03:07 (UTC)

Englanniksi tuo itse prinssi on Prince Charles, Prince of Wales, kun taas hänen lapsensa ovat Prince William of Wales ja Prince Harry of Wales, eikä siis Prince Harry, Prince of Wales. (Sekavaa :)) Mutta esim. Yorkin herttuan tapauksessa juttu on selkeämpi: Yorkin herttua Andrew on Prince Andrew, Duke of York, ja hänen lapsensa ovat Princess Beatrice of York ja Princess Eugenie of York. Eli Charles on ruhtinas ja William ja Harry ovat prinssejä eli ruhtinaan jälkeläisiä, eli jos kyseessä olisi Walesin ruhtinas (niinkuin pitäisi), kuuluisivat artikkelit Walesin ruhtinas Charles ja Walesin prinssi Harry, ja ero olisi selkeämpi. Tietysti voi miettiä, kannattaako nämä artikkelit nimetä näin vaiko vain "prinssi Harryksi" ja "prinssi Williamiksi". --Kaldur 21. syyskuuta 2005 kello 17:57:18 (UTC)
Kyseessä taitaa olla eräänlainen käännösvirhe. Alkuperäisen nimityksen on tarkoitus korostaa Harryn olevan prinssi, ei suinkaan antaa virheellisesti ymmärtää hänellä olevan tittelin "Walesin prinssi" (tai Walesin ruhtinas), kuten suomennos tekee. Periaatteessa nimi olisi pitänyt pikemminkin kääntää "Prinssi Walesin Harry". Koska se kuulostaa kömpelöltä, lienee paras vain käyttää muotoa "prinssi Harry" --ML 22. syyskuuta 2005 kello 14:36:53 (UTC)

Nimi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin nimenä "Prinssi Henry" ei ole Wikipedian nimeämiskäytännön mukainen. Tällä perusteella meillä pitäisi esimerkiksi olla artikkeli "William Clinton", eikä Bill, ja "James Carter", eikä Jimmy, näin joitakin esimerkkejä mainitakseni. --Kaldur 28. elokuuta 2006 kello 16.52 (UTC)

Tämänhetkinen nimi on melko ällistyttävä hirviö. Eikö jotain fiksumpaa löytyisi? --ML 16. toukokuuta 2007 kello 19.47 (UTC)
Käyttäjä ML kyselee tuolla alupuolella aiheellisesti nimen ja tittelin merkitystä. Kyllä Walesin prinsssejä voi olla vain yksi kerrallaan, ja ei aina sitäkään. Hänen pokansa ovat prinssejä ilmän määrettä ja korkeintaan voidaan heidän nimeensä liittää sukunimi Windsor kuten asiasta todetaan: "as Windsor is the surname used by all the male and unmarried female descendants of George V"[1]. Walesittoman nimen voi varmitaa Britannia hovin virallisilta sivuilta[2]. Se on vaan niin yksinkertaista. --Alexius Manfelt 4. toukokuuta 2009 kello 13.39 (EEST)

Kruununperimysjärjestys[muokkaa wikitekstiä]

Kruununperimysjärjestys on korjattava!