Keskustelu:Harmaaporonjäkälä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tervehdys. Onko artikkelin nimi oikein ? Pitäisikö tämä olla oikealta nimeltään Harmaaporonjäkälä (Cladina rangiferina) ?? Terveisin 85.157.97.92 22. kesäkuuta 2008 kello 15.28 (UTC)

Sorry, tuli lukuvirhe harmaaporonjäkälä (Cladina rangiferina) ja poronjäkälä (Cladonia rangiferina). Sekoitin tieteelliset nimet keskenään.Kommentin jätti 85.157.97.92 (keskustelu – muokkaukset).
Index Fungorumin mukaan Cladina rangiferina on Cladonia rangiferinan synonyymi. yhdistän siis sen mukaiseksi --albval (keskustelu) 9. syyskuuta 2008 kello 10.17 (EEST)

Moniongelmainen artikkeli[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa puhutaan enimmäkseen harmaaporonjäkälästä (Cladonia rangiferina), mutta otsikkona on 'Poronjäkälä', joka ei missään tapauksessa ole harmaaporonjäkälän synonyymi. Yhteenvetolaatikon valokuvaksi on valittu palleroporonjäkälä, joka on eri laji kuin harmaaporonjäkälä. Toisessa valokuvassa on jäkäläkangasta, jossa näyttää olevan enimmäkseen valkoporonjäkälää, taas eri laji. Leipätekstin keskiosassa on yleistä puhetta poronjäkälistä, joka ei edes kovin pidä paikkaansa. Ehdottaisin että artikkelin nimeksi muutetaan 'Harmaaporonjäkälä', vaihdetaan valokuvat esittämään sitä, ja muokataan tekstiä. --Sahelo (keskustelu) 10. toukokuuta 2019 kello 22.34 (EEST)

Sivu poronjäkälä siirretty nimelle harmaaporonjäkälä. Poronjäkälän muutin ohjaussivuksi sivulle torvijäkälät, koska poronjäkälä ei ole harmaaporonjäkälän synonyymi ja poronjäkälällä voidaan tarkoittaa monia cladina-lajeja torvijäkälien suvusta. Nyt pitäisi siis tarkistaa, että viittaukset sivuille poronjäkälä ja harmaaporonjäkälä ovat oikein, ja mitä jäkälää on tarkoitettu kun on puhuttu poronjäkälästä. –Makele-90 (keskustelu) 16. kesäkuuta 2019 kello 00.19 (EEST)

Lisäsin sivulle torvijäkälät kappaleen, jossa selvitetään mitä poronjäkälillä tarkoitetaan. Nyt kun hakusanat 'poronjäkälä' ja 'poronjäkälät' ohjautuvat torvijäkälät-sivulle, viittausten linkitys näyttäisi olevan kohtuullisen järkevä, varsinkin kun poronjäkälä-hakusana ei enää ohjaa harmaaporonjäkälä-sivulle. Sahelo (keskustelu) 16. kesäkuuta 2019 kello 09.16 (EEST)