Keskustelu:Hämeenkyrö

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa Irwin Goodmanista, lukee että hän oli Hämeenlinnasta.

Hämeenkyröläisiä merkkihenkilöitä-luettelossa on mukana Panu Rajala, joka on syntyjään helsinkiläinen. Kyllä siihen että luetaan paikkakuntalaiseksi täytyy olla edes syntynyt siellä.

Irwinistä en tiedä, mutta Rajala aikoinaan asui vuosikaudet Hämeenkyrössä yhdessä Katri-Helenan kanssa. Taitaa vieläkin viettää siellä suuren osan vuodesta? Riittääkö se sitten siihen, että mainitaan hämeenkyröläisenä on tietysti eri juttu. -- Joe K. (keskustelu) 12. tammikuuta 2013 kello 18.54 (EET)
Riippuu kai miten listan alussa sen sisältö määritellään. "Hämeenkyröläiseksi" voi olla vähän epäselvä määritellä jos ei ole syntynyt siellä, mutta jos määritellään että listassa on esim. "Hämeenkyrössä syntyneitä tai siellä vaikuttaneita", niin silloin voi ehkä mainita myös paikkakunnalla vaikuttaneita. Samoin kunkin kohdalla voi mainita, mikä on suhde paikkakuntaan. Sitä paitsihan Rajalan ensimmäinen puoliso oli syntyjään Hämeenkyröläinen, ja hän asui Hämeenkyrössä jo ensimmäisen avioliittonsakin aikana, ja on lisäksi käsitellyt Hämeenkyröä tuotannossaan, kuten ensimmäisestä puolisostaan kertovassa muistelmakirjassa ja F. E. Sillanpää -elämäkerroissaan.--Urjanhai (keskustelu) 12. tammikuuta 2013 kello 19.06 (EET)
Mielestäni näihin pitäisi yleisestikin saada yhtenäinen linja. Nyt se vaihtelee eri kuntien välillä melkoisesti. Pienillä paikkakunnilla toki on helpo nimetä ne puolen tusinaa tunnettua henkilöä, mutta jo keskisuurten kaupunkien kohdalla listat sisältää helposti pelkästään kaupungissa syntymässä käyneitä tai suurelle yleisölle tuntemattomia urheilijoita. Mutta tuon asian pohdinta ei taida kuulua tähän keskusteluun. Mitä tulee Rajalan ensimmäiseen puolisoon, niin olisiko Elina Yli-Vakeri oman artikkelin arvoinen? -- Joe K. (keskustelu) 12. tammikuuta 2013 kello 19.40 (EET)
Erään tiedon [1] mukaan Irwinin viimeinen leposija on Kyröskoskella. Ja kyllä, Elina Ylivakeri on oman artikkelin arvoinen. -Htm (keskustelu) 12. tammikuuta 2013 kello 20.06 (EET)