Keskustelu:Hämähäkit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nykyinen artikkeli antaa ymmärtää, että hämähäkki itse tajuaisi tekevänsä jotakin geometristä taidonnäytettä, vaikka todellisuudessa ei kutoessaan varmaankaan ymmärrä tuon taivaallista asiasta, vaan toimii vaistojensa varassa. --SM 10. elokuuta 2006 kello 22.30 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Hämähäkit[muokkaa wikitekstiä]

Keskipitkä, ytimekäs ja kattava artikkeli. Mitä vielä puuttuu? --Green Bonsai 7. elokuuta 2006 kello 14.18 (UTC)

Vaikka tulenkin araknofobisena tätä katumaan, mutta kuvia olisi hyvä saada lisää ja tietenkin artikkelin pituutta. Siellä näyttää olevan aika paljon pieniä ja lyhyitä kappaleita. Olisi myös hyvä saada tietää, että miksi ihmiset tuppaavat pelkäämään hämähäkkejä niin paljon. Latinus 7. elokuuta 2006 kello 15.29 (UTC)

Tuollahan ei ole edes mainittu, mitä lahkoja kuuluu kyseiseen luokkaan. – linnea 9. elokuuta 2006 kello 08.43 (UTC)
Miten voi olla vielä tällaisia virheitä: [1]? Luulisi että nuo olisi jo enenn vertaisarviointia korjattu.. no onneksi nyt pitäisi olla oikein. – linnea 11. elokuuta 2006 kello 19.56 (UTC)
Vain yhtä lähdettä käytetty. Useita lähteitä ja ref-tageja kehiin. Kappaleessa Erilaisia hämähäkkejä kerrotaan lyhyesti vain kahdesta hämähäkkiryhmästä, vaikka niitä on oltava paljon enemmän. Pääartikkelilinkit hämähäkkiryhmien artikkeleihin puuttuvat. Pari lausetta, jotka kaipaavat ajatusta: Hämähäkin aivot sijaitsevat hämähäkin prosomassa, ei etuosassa. Aivot sijaitsevat hämähäkeillä suun alueella. (mikä prosoma? jos suu on etuosassa, miten suun lähellä olevat aivot eivät ole etuosassa?) Hämähäkki ei kuitenkaan tietoisesti tee verkostaan juuri sellaista, vaan se pikemminkin toimii vaistojensa varassa. (tämä lause sopii lastenkirjaan) Yhtä heimoa lukuun ottamatta (mitä heimoa?) --Mvp 21. elokuuta 2006 kello 10.51 (UTC)
Ja missä ovat noiden erilaisten hämähäkkien ryhmien tieteelliset nimet? Ja minkä tasoisia ryhmiä ne ovat? – linnea 24. elokuuta 2006 kello 16.40 (UTC)


Harrastajat käyttää tarantellasta mielummin nimitystä tarantula. Tarantella on myös tanssi tai musiikkilaji. Korjaan artikkelia.

Hämähäkkien vihollisia[muokkaa wikitekstiä]

Kappaleessa mainitaan linnuista, että ne eivät ole hämähäkeille erityisen suuri uhka. Mikä ei aivan pidä paikkaansa, sillä varsin monet pienet varpuslinnut (tiaiset, kertut, timalit etc) ovat taitavia löytämään piileskeleviä hämähäkkejä lehvästöstä, oksista ja kaarnan raoista sekä ruo'oista. Ilmaplanktonin saalistajat (mm. tervapääsky) syövät myös liitäviä hämähäkkejä.Ikiaiki 6. marraskuuta 2006 kello 17.51 (UTC)

Ohjauspyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Tänään olisi kovasti helpottanut elämääni, jos sivun alku olisi jotenkin opastanut minut hakusanaan Mustekala (kiinnitystarvike). Jaksaisiko joku kokeneempi väsätä sopivan ohjausratkaisun? – Jippe 16. helmikuuta 2007 kello 18.34 (UTC)

Tehty. --Green Bonsai 22. helmikuuta 2007 kello 13.43 (UTC)
Oi, kiitos! – Jippe 13. maaliskuuta 2007 kello 09.27 (UTC)

Hämähäkin etymologia[muokkaa wikitekstiä]

Onko kenelläkään aavistusta (tai mielellään lähdettä), mistä nimi "hämähäkki" voisi tulla? Sen jalat muodostavat häkin, mutta mitä tai ketä se hämää? --Vesa Linja-aho 13. heinäkuuta 2008 kello 19.48 (UTC)