Keskustelu:Geoffroi de Villehardouin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aakkostus[muokkaa wikitekstiä]

Aakkostus on tehty Geoffroi de Villehardouin, vaikka fr.wikissä se on Villehardouin, Geoffroi. Villehardouin on paikannimi, mutta en tiedä fr.wikin perusteita. --Abc10 (keskustelu) 17. marraskuuta 2020 kello 11.53 (EET)

Sehän on suvun nimi. Miksi Joria ei aakkostettaisi sukunimen mukaan niin kuin Finnakin tekee? --Jmk (keskustelu) 17. marraskuuta 2020 kello 16.14 (EET)
Englannin- ja saksankielisessä Wikipediassa Villehardouinia ei näköjään ole käsitelty sukunimenä. Artikkelit on otsikoitukin en:Geoffrey of Villehardouin ja de:Gottfried von Villehardouin. --Silvonen (keskustelu) 18. marraskuuta 2020 kello 06.52 (EET)
Aivan. Niissä se käsitetään lisäkkeeksi, joka kertoo mistä suku on peräisin. Olen ymmärtänyt että sukunimet tulivat Euroopassa käyttöön vasta myöhemmin, mutta en ole perehtynyt aiheeseen muuten kuin että muistini mukaan itäsuomalainen sukunimikäytäntö on Euroopan vanhimpia. Joku aiheeseen perehtynyt voi valaista asiaa paremmin, ettei mennä luulemalla. --Abc10 (keskustelu) 18. marraskuuta 2020 kello 08.37 (EET)
Juu, ja unkarinkielisessä on aakkostettu V:n mukaan. En-wikissäkin en:Villehardouin family on luokassa Surnames eli sikäli käsitetty sukunimeksi. Wikien sijasta informatiivisempaa olisi ehkä katsoa (erit. suomenkielisiä) hakuteoksia ja -luetteloita. Näistä Tietsikka, Pieni, Otavan Iso (1960-luvulta), Fokus (1960-luvulta) ja Finna aakkostavat V:hen. Näin myös esim. 1911 Britannica. Ehkä, jos etsittäisiin enemmän, löytyisi G:henkin aakkostavia, mutta näissä suomenkielisissä lähteissä on linja varsin selkeä. – Tilanne on tietenkin erilainen esim. Juhana Maattoman kohdalla, joka toki systemaattisesti aakkostetaan J:hin (Tietsikka, Britannica jne.). Henkilökohtainen lisäke on eri asia kuin suvun nimi, ja muutenkin kannattaisi näissä katsoa lähteitä eikä mutuilla. --Jmk (keskustelu) 19. marraskuuta 2020 kello 11.10 (EET)
Ei ole näköjään löytynyt suomenkielisiä G:hen aakkostavia lähteitä, joten mennään lähteiden mukaan V:llä. Jos löytyy uusia lähteitä voi asiaa katsoa uudestaan. --Jmk (keskustelu) 21. marraskuuta 2020 kello 16.03 (EET)