Keskustelu:Ex-gay-liike

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poimin pääosan tämän artikkelin sisällöstä myrskyisästä Aslan-artikkelista, jonka sisällöstä ei ole päästy yksimielisyyteen vuosienkaan aikana. Nyt olisi syytä tehdä ihan selkeä jako ex-gay-liikettä ja nimenomaan Aslania koskevien tietojen välille ja tehdä tarvittavat siirrot. Näin molemmat artikkelit muuttuvat siistimmiksi kuin alkuperäinen sekava Aslan-artikkeli. Näkökulman neutraaliutta käsitteleviä riitoja tämä ei ratkaise, mutta ehkä näin päästään kuitenkin vähän eteenpäin aihealueen ertikkeleiden kehittämisessä, kun vanhoista juoksuhaudoista on tultava edes hetkeksi ulos viilaamaan näiden artikkeleiden uutta muotoa. --Hathaldir 6. toukokuuta 2009 kello 17.11 (EEST)

Neutraalius[muokkaa wikitekstiä]

Hathaldir on tehnyt hienoa työtä, mutta mielestäni artikkelia ei vieläkään voi pitää lähimainkaan neutraalina. Ex-gay-liikkeestä itsestään on vain kolmen lauseen tynkämääritelmä, minkä jälkeen seuraa massiivinen kritiikkiosio. Jotta artikkelia voisi kutsua neutraaliksi, pitäisi ex-gay-liike esitellä ensin tarkemmin reilussa ja sympaattisessa sävyssä ja kritisoida vasta sitten.--Mattiasmeikäläinen 29. heinäkuuta 2009 kello 15.02 (EEST)

Lisäsin enkkuwikistä vähän perusfaktaa ja keskeisiä luonnehdintoja. Nyt ei kritiikki hyppää heti silmille, mutta edelleen voisi artikkelia kasvattaa ja toisaalta tiivistää kritiikkiosion helpommin hahmotettavaan ja kohtuullisen mittaiseen muotoon.--LemonKing 16. helmikuuta 2011 kello 16.06 (EET)