Keskustelu:Eurotrance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minusta Euro-trance ei ole tuon listan valossa oikea nimi. Jos tyylisuunta on ottanut vaikutteita Hard-trancesta ja Eurodancesta, niin eikös loogisempi määritelmä olisi Hard-dance, kun Alle 5 minuuttia kestävää kappaletta en menisi sanomaan tranceksi. Itse asiassa monet genren biisit kuulostavat Hard-trance biisien lyhennetyiltä versioilta. Myös Basshunter -artikkelissa tyylilaji on kuvattu hard danceksi.

En ollut minäkään kuullut tästä genrestä ennen, vaikka olen harrastanut tanssi-/konemusaa yli 12 vuotta. Kuitenkin en-wikipediassa käytetään tätä samaa, olisi hyvä tietää mistä lähteestä tämä genrejako on lähtöisin... (Ja mitä ihmettä on hard dance?) Ravel 24. huhtikuuta 2007 kello 18.52 (UTC)

Siis EuroTrance (kuten se pitäisi kirjoittaa) on Eurodance henkistä Trance musiikkia, synnystä en tiedä, mutta luullakseni ennen kuin joku keksi nimetä sen noin ni sitä esiintyi :) Ja olisiko "Hard Dance" Dance-musiikkia kovemmilla bassorummuilla, kuten Commercial Trance? --Elmokki 8. joulukuuta 2007 kello 09.19 (UTC)

Tämä on arvailua. Olisiko joku lähde jossa nämä eritellään? Ravel 9. joulukuuta 2007 kello 17.49 (UTC)

Tätähän genreä on alunperin kutsuttu Hands Upiksi, mutta sitten joku on jostain saanut päähänsä nimetä sen eurotranceksi. Edelleen kuitenkin ammattipiireissä käytetään termiä Hands Up. Ja selvitykseksi Hard Dance tarkoittaa kovemman puolen tanssimusiikkia, esimerkiksi Hardstyle ja Jumpstyle ovat Hard Dance:n alalajeja. Basshunterilla ei ole mitään tekemistä Hard Dancen kanssa, eikä Hard Trancella mitään eurotrancen kanssa. Itse ainakin kannattaisin sitä, että tämä artikkeli nimettäisiin uudelleen Hands Upiksi, koska eurotrance on aika harhaanhohtava nimitys. Ranskan wikipediakin käyttää tuota alkuperäistä nimitystä. http://fr.wikipedia.org/wiki/Handsup