Keskustelu:Etninen puhdistus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jos termi on Jugoslavian sisällissodan aikaista keksintöä, mitä Stalin tähän kuuluu. Tai vaikka Hitler, samat menettelyt. --Frank 14. maaliskuuta 2006 kello 14.05 (UTC)

Stalin kuuluu tähän sikälikin erittäin vähän, ettei Stalinin puhdistuksilla ollut pääsääntöisesti mitään tekemistä etnisyyden kanssa samassa merkityksessä kun Jugoslavian alueella. Stalin toteutti poliittisen puhdistuksen ei etnistä. --Joonas (kerro) 14. maaliskuuta 2006 kello 14.09 (UTC)
Sen sijaan esimerkkejä muistakin etnisistä puhdistuksista on lukemattomia kautta aikojen. Jugoslaviassa termi vain keksittiin, etnisesti on puhdistettu maailman sivu. -tKahkonen 14. maaliskuuta 2006 kello 14.13 (UTC)
Termi voi olla silloin keksitty, mutta totta kai sitä voi käyttää ja on käytetty myös muihin samantapaisiin tekoihin. En-wikin artikkelissa on käytetty lähteenä esimerkiski Stanfordin yliopiston historioitsijan teosta, jossa hän tarkastelee 1900-luvun eri etnisiä puhdistuksia: Turkki–Armenia, Turkki-Kreikka, Saksa–juutalaiset, Neuvostoliitto–tsetseenit,tataarit,ym., Itä-Euroopan puhdistaminen saksalaisista toisen maailmasodan jälkeen.[1] Nyt nämä vielä puuttuvat artikkelista. -tKahkonen 20. joulukuuta 2007 kello 19.30 (UTC)

Poistin sivulta ne seikat, jotka olivat "kovia" väitteitä. Ainoatakaan lähdeviittausta ei ollut eivätkä väitteet olleet tarkistettavissa. Oletin aluksi, että kysymyksessä oli jonkun rasistin tahallaan kirjoittamaa anti-serbialaista poliittista propagandaa.