Keskustelu:Eric Cartman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Mielisairas" on erittäin leimaava termi, jolla tätä nykyä tavataan halventaa lähinnä psykoosiin joutuneita henkilöitä. Antisosiaalinen persoonallisuushäiriö siis on mielisairaus, jos agorafobia ja lievä masennuskin ovat. Näitä poteville on turha antaa lisätaakkaa leimaamalla heidät mielisairaiksi, ja samat "mielisairauden" kriteerit pätenevät kuvitteellisiinkin henkilöihin. Edit: artikkelissa väitetään, että "hän on joissain jaksoissa ehkä jopa psykopaattinen"; sanamuoto antaa olettaa, että kirjoittaja ei ole asiastaan varma. --Quadriplegia 2. heinäkuuta 2008 kello 16.06 (UTC)

No, sama luokka on en-wikipediassakin, antisosiaalinen persoonallisuushäiriö on tautiluokituksessa ja Cartman tunnetusti tekee South Parkissa täysin mielipuolisia juttuja. --Klassikkomies 2. heinäkuuta 2008 kello 16.16 (UTC)
Homer Simpsonkin olisi jonkinlaisen lääkityksen tarpeessa Mr. Beanista puhumattakaan. Eivät kuitenkaan löydy luokasta. Ihmisten omia päätelmiä nämä ovat, fiktiivisille henkilöille on paha asettaa päteviä diagnooseja. --Quadriplegia 2. heinäkuuta 2008 kello 16.23 (UTC)
Onhan se tietysti niinkin, mutta mielestäni ei tarvita hirveästi omaa tutkimusta siihen, että kun Cartman syöttää Scott Tenormanin vanhemmat chilin joukossa Scotille ei kyse ole aivan tavallisesta pilailusta, vaan todella vakavista ongelmista. --Klassikkomies 2. heinäkuuta 2008 kello 16.41 (UTC)
Vaikea olla eri mieltä. Mutta kaipa jo olemassa oleva luokka "kuvitteelliset psykopaatit" riittäisi. --Quadriplegia 2. heinäkuuta 2008 kello 16.49 (UTC)
Tein siirron ko. luokkaan. Kyseessä on ainakin vielä noiden "kuvitteellisten mielisairaiden" alaluokka. --Quadriplegia 2. heinäkuuta 2008 kello 16.56 (UTC)

Artikkelin kieliasu parannettava. Mitä parannettavaa? --Millencolin 4. heinäkuuta 2008 kello 12.43 (UTC)