Keskustelu:Ennätystehdas

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ennätystä yrittäneestä Olli Hokkasesta asiattoman paljon juttua tällä sivulla, siirsin ne omaksi kokonaisuudekseen. Eivät kuulu tähän yhteyteen: artikkeli kertoo TV-ohjelmasta, ei sen yhden jakson yhdestä esiintyjästä. Vähän sama kuin Salatut Elämät-artikkeli käsittelisi lähes pelkästään Jasper Pääkköstä, joka on joskus esiintynyt sarjassa. Squier- 30. joulukuuta 2006 kello 16.31 (UTC)

Artikkeli Olli Hokkasesta on hävinnyt poistoäänestyksen, eikä sitä ole suotavaa luoda uudestaan ilman palautusäänestystä. --Tve4 30. joulukuuta 2006 kello 16.32 (UTC)

Katsos vaan, en huomannut... No nyt se kuitenkin poistettu, nämä asiateivät nyt mielestäni kuulu wikipediaan, ei ainakaan tämän artikkelin yhteyteen... Squier- 30. joulukuuta 2006 kello 16.35 (UTC)

Eli tämä ennätystehdas on luotu sen vuoksi, että Olli Hokkasesta olisi infoa Wikipediassa? Vähän tuntuu siltä, että tehtiin sen vuoksi, kun Hokkasen äänestys näytti kääntyvän poiston puolelle. :P //John Locke 30. joulukuuta 2006 kello 16.37 (UTC)
No ennätystehdas artikkeli saa kuitenkin olla, siitä on äänestetty (ja hokkasenkin fame on kasvanut äänestyksen jälkeen huimasti, esim. paljon lehtiartikkeleita). Hokkasen tärkeys tämän ohjelman puitteissa on erittäin suuri, joten ei ole ongelma, jos sillä on osuutta artikkelissa. Jos on ongelma, että muuta tekstiä on vähän, niin kirjoita sitä muuta tekstiä. --128.214.205.6 30. joulukuuta 2006 kello 16.40 (UTC)
Eli artikkeliin kuulumaton teksti ei ole ongelma, vaan se, että ei ole muuta tekstiä? Internet-ilmiöissä oli linkki luetteloon, joten siirsin sen Hokkasen sinne. //John Locke 30. joulukuuta 2006 kello 16.45 (UTC)
Mielestäni Hokkasen paikka tässä artikkelissa on kyseisen jakson osion lopussa muutama rivi tekstiä, kuten oli ennen muokkaussotaa. Koska omaa artikkelia ei valitettavasti voi tehdä, niin enemmän tekstiä voisi olla jossain muualla, esimerkiksi artikkelissa internet-ilmiö.--Wipu 2. tammikuuta 2007 kello 06.50 (UTC)

Lisäys[muokkaa wikitekstiä]

Sivu on suojattu muutoksilta, mutta joku sheriffi voisi lisätä Hokkanen -kappaleen loppuun tämän:

4. tammikuuta Iltasanomat uutisoi, että jo 2700 suomalaista oli vaatinut Coca-Cola Companya vähentämään Colan happopitoisuutta liittyen Hokkasen epäonnistuneeseen suoritukseen. Kyseinen addressi kasvoi nopeammin kuin mikään muu vetoomus addressit.com -nettisivuilla kyseisenä ajankohtana. Adressin aloittaja kysyy vetoomuksen alussa: "Mikä järki siinä on, että limusta tehdään liian happopitoista moiseen urotekoon?" Myös Hokkanen itse on kirjoittanut addressin.[1] Kommentin jätti 128.214.205.6 (keskustelu – muokkaukset). Wipu 4. tammikuuta 2007 kello 13.33 (UTC)

Ehdotan että Hokkanen siirretään luetteloon internet-ilmiöistä pois tästä artikkelista liian irrallisena. Aikovatko ylläpitäjät pian poistaa tämän suojauksen ja esimerkiksi lisätä tuon anonyymin tekstin?

Oikeastaan täällä pitäisi olla jonkinlainen käytäntö ettei yksi ylläpitäjä voi oman mielensä mukaan mielivaltaisesti suojata artikkelia, vaan sille pitää saada kannatusta. Tästä voisikin ehdottaa käytäntöä. Suojauksen tehnyt ylläpitäjä voisi hieman aktiivisemmin seurata suojaamansa sivun keskustelua. --Zxc 8. tammikuuta 2007 kello 19.15 (UTC)

Turhan hätäisesti Olli Hokkasen artikkeli poistettiin. Nyt City-lehti 1/2007 kirjoittaa mm.
  • Mutta mitä miettii suosiostaan 20-vuotias Hokkanen? "Tuntuu kivalta. Ihmiset pysäyttävät kadulla, tulevat ottamaan valokuvia ja kysymään kuulumisia. En pelkää julkisuutta, vaikka se tulikin yllättäen. Kunhan se ei vain riistäydy käsistä niin, että näkyy kaikissa juorulehdissä."
  • Teeveessä esitetty epäonnistunut kolaennätys on Hokkasen mukaan poikinut jo sata uutta haastetta. Kaksintaisteluita Cola-Olli on juonut kymmenen, kaikki Mikkelin McDonald’sissa.
  • "Minua on pyydetty TV2:n kotimaiseen sarjaan ja Salattuihin elämiin. Coca-Colakin on halunnut minut mainokseensa. Miettimisaikaa on maaliskuuhun asti."
Alkuperäiset perustelut artikkelin poistamiselle eivät kyllä enää päde. --IceFire 10. tammikuuta 2007 kello 13.22 (UTC)

Täytyy nyt kyllä sanoa, että yleisestihän luullaan, että Olli sanoi "ei pysty, liian hapokasta", vaikka oikeastaan Olli sanoi "ei pysty, on niin hapokasta". Artikkelissahan lukee "Iltalehden toimittaja sen sijaan arvioi, että nimenomaan epäonnistuminen ja sitä seurannut lentävälause "ei pysty, liian hapokasta" olisivat suosion syynä. Hokkanen voitti jakson yleisöäänestyksen vaikka epäonnistui ennätysyrityksessään." Eli pitäisköhän tuo korjata? Väärin se ainakin on. Putkivaara 26. tammikuuta 2007 kello 12.44 (UTC)

Hokkanen[muokkaa wikitekstiä]

Pitäiskö tosta Hokkasen omasta artikkelista pitää palautusäänestys? Se poistettiin 15. joulukuuta, jolloin koko juttu oli alkutekijöissään. Sen jälkeen lehtijuttuja ja muita on tullut vaikka millä mitalla ja youtube videon katsomiskertaa osoittava lukukin on mennyt yli puolen miljoonan. On selvää että Hokkanen muistetaan vielä vuosien päästä. Ja jos se menee siihen Olvin mainokseen niin sitten sitäkin paremmin. --128.214.205.6 11. tammikuuta 2007 kello 13.43 (UTC)

Jos oikeasti luulet, että Hokkanen muistetaan vielä vuosien päästä, niin kokeillaan palautusäänestystä vaikkapa 6 kuukauden kuluttua. Uskon, että siihen mennessä yleisin vastaus on, että kuka ihmeen Hokkanen... —MikkoM () 11. tammikuuta 2007 kello 13.46 (UTC)
No ei sitä nyt kyllä kukaan ilmiön "kokenut" ihan hevillä unohda. --128.214.205.6 11. tammikuuta 2007 kello 13.49 (UTC)
Miten tämä Olli Hokkanen -ilmiö tarkalleen ottaen koetaan? Sanotaan "liian hapokasta" joka välissä tms.? —MikkoM () 11. tammikuuta 2007 kello 13.50 (UTC)

Vähän ihmetyttää tämä poistamispolitiikka. Olen aina pitänyt wikipedian suurimpana etuna, muihin tietosanakirjoihin nähden, ajankohtaisuutta ja ihmisiä oikeasti kiinnostavien aiheiden käsittelyä. Nyt nämä menetetään kokonaan. Tehdään mielummin niin päin että sivu palautetaan ja tehdään sitten poistoäänestys 6 kk päästä, jos on tosiaan niin ettei kukaan enää sitä muista. Paljon turhempiakin artikkeleja löytyy. Painelkaa vaikka satunnainen artikkeli -nappia. –IceFire 11. tammikuuta 2007 kello 18.40 (UTC)

Nyt on joku kerennyt tekemään englanninkieliseen wikipediaan sen mitä tänne olisi pitänyt tehdä, eli järkevän artikkelin. –IceFire 13. tammikuuta 2007 kello 14.35 (UTC)

Mielestäni artikkeli myös pitäisi palauttaa. Kumminkin tämä ilmiö on melko ainutlaatuinen ja Hokkasbuumi on kasvanut ulos pelkästä ennätystehtaasta. Eihän Hanna pakarisestakaan kertovaa artikkelia olla liitetty idolsista kertovaan artikkeliin. Ja tosiaan Wikipedian PITÄISI olla VAPAA tietosanakirja, jossa voi jakaa tietoa VAPAASTI.--62.78.231.8 15. tammikuuta 2007 kello 16.15 (UTC)

Öh, se, että tekee jotain hassua ja päätyy YouTuben kautta puolen miljoonan nähtäväksi ei ole ollut ainutlaatuista pitkään aikaan. Vai tarkoititko, että se ainutlaatuisuus oli siinä, että puolitoista litraa ei mennyt loppuun asti? —MikkoM () 15. tammikuuta 2007 kello 23.38 (UTC)
Palautusehdotuksen voi tehdä sivulla Wikipedia:Palautettavat sivut. Syy poistoon lienee ollut se että artikkeli tehtiin ennen kuin asia levisi netin ulkopuolelle ja lehdet alkoivat asiasta kirjoitella. Wikipedia ei ennusta tulevaisuutta joten sitä ei voi odottaa käyttäjiltäkään äänestyksissä. --Harriv 15. tammikuuta 2007 kello 23.48 (UTC)
Luulen ettei palautus menesi äänestyksessä läpi, olisi hyvin mielenkiintoista nähdä, tälle hetkellä äänestäisin puolesta mutta joskus myöhemmin ehkä äänestäisin poistamisen puolesta, tai sitten en. --Wipu 1. helmikuuta 2007 kello 16.27 (UTC)
Oikeastihan Olli sanoi "ei pysty, on niin hapokasta". Eikä "ei pysty liian hapokasta". Ihmiset luulevat Internetissä että se on "ei pysty liian hapokasta". Todiste siitä on että eräässä kännykkätaustakuvassa lukee: "ei pysty liian hapokasta" joka on väärin. Kommentin jätti DN-3D (keskustelu – muokkaukset).
Oikein todettu, kommentit korjattu oikeiksi. --IA 13. toukokuuta 2007 kello 21.46 (UTC)

No niin, nyt on 29. elokuuta 2007 ja Olli Hokkanen on edelleen ilmiö. Poistopäätös perusteluineen oli muutenkin harvinaisen älytön - onko ilmiön lyhytaikaisuus joku syy poistaa teksti? Nimen omaan lyhytaikaisissa ilmiöissähän niihin aiemmin tutustumattomat ihmiset lukevat mielellään Wikipediasta mistä on kyse. Tilanpuutteestahan Wikipedia ei kärsi. Hokkanen sen kun porskuttaa. Ennätystehdas-artikkelin kasaaminen pelkän Hokkasen ympärille on älytön ratkaisu, eikö Kola-Olli nyt vihdoin ansaitsisi oman artikkelinsa? Tai edes internet-julkisuuteen liittyvän? Todellakin palautettavaksi! - Antti Tähtinen

Hokkanen, internet-ilmiö[muokkaa wikitekstiä]

Olli Hokkanen kuuluu Internet -ilmiöihin. On totta, että Hokkasen julkisuus sai alkunsa Ennätystehtaasta, mutta tv-ohjelmasta kertovassa artikkelissa ei ole syytä kertoa Hokkasesta, koska artikkeli tulee liian pitkäksi ja keskittyy vain Hokkaseen. Liäksi nykyinen julkisuus on kasvanut internet -meeminä. --Inzulac 22. toukokuuta 2007 kello 08.03 (UTC)

Itse haluaisin että Hokkasesta olisi oma artikkeli, mutta minkäs teet kun wikipediayhteisö ei sitä salli (tai on näköjään sallinut redirectin tänne). Koko Hokkas tarinan siirtäminen internet-ilmiö artikkeliinkaan ei tunnu hyvältä ajatukselta. Mielestäni tänne vain hyvin lyhyesti Hokkasesta ja loput tarinat sitten taivaantuuliin äänestäjien toivomuksen mukaisesti. Tai miten ylläpito reakoisi jos joku loisi artikkelin esim. 'Internetajanilmiö - Olli Hokkanen'--Wipu 24. toukokuuta 2007 kello 18.01 (UTC)

Helsingin Sanomissa käytettiin 17.9.2007 urheiluaiheisen uutisen yhteydessä Kola-Ollia osana vertausta. [1]. -- 80.221.174.153 17. syyskuuta 2007 kello 21.00 (UTC)

Mikäs merkitys näillä paikallislehtien jollain kommenteilla on. --IA 4. lokakuuta 2007 kello 17.33 (UTC)

Merkillistä, että artikkeli alkaa muodostumaan Kola-Olli artikkeliksi vain Ennätystehtaan kaavussa. Yhdistäminen tähän alkaa olla jo huono idea. Argus 4. lokakuuta 2007 kello 16.48 (UTC)

Hokkas -osiossa on ainakin puolet karsittavaa, tämä on jo naurettavalla tarkkuudella dokumentoitu. --Harriv 4. lokakuuta 2007 kello 16.50 (UTC)
Ei muuta kun vesuri heilumaan (kuvainnollisesti!) ja karsimaan päättäväisin ottein. Argus 4. lokakuuta 2007 kello 16.58 (UTC)
Heiluttelin hieman, koitin säilyttää kaiken oleellisen ja poistin arvailuja tulevaisuudesta, merkityksettömiä yksityiskohtia ym. Katsotaan kauan kestää ennen kuin tuo paisuu taas.. --Harriv 4. lokakuuta 2007 kello 19.26 (UTC)
Täytyy korostaa että kyseessä on Ennätystehtaan artikkeli, eikä Olli Hokkasen, joka äänestettiin poistettavaksi. Yhteisö on kantansa ilmaissut ja sitä ei tulisi kiertää tämän artikkelin porsaanreiän kautta. Argus 5. lokakuuta 2007 kello 16.49 (UTC) "Olli Hokkanen, siviilisääty:seurustelee" – ja kyse on edelleen Ennätystehtaan artikkelista...olipa todella kiinnostavaa tietää <sarkasmi/>

Uusi suomenennätys[muokkaa wikitekstiä]

Kun melkein aina tulee uusi suomenennätys, niin kannattaako sitä mainita? -- femma huutomerkkejä,adeen,femma huutomerkkejä (turhuudet/tärkeydet) 31. lokakuuta 2007 kello 13.11 (UTC)

Kun se kerran on suomenennätys ei sen mainitseminen ole kuitenkaan väärin, Guinnessin ennätystenkirjassakin on ns. "ennätyksiä" joita kukaan muu ei ole edes yrittänyt kuten nopein köyhtyminen ja jälleen rikastuminen (Donald Trump). Argus 6. marraskuuta 2007 kello 14.17 (UTC)

Cyborgiorangin tekemät muutokset[muokkaa wikitekstiä]

Milläs oikeudella Cyborgioranki poistaa artikkelista tietoa ja korvaa sen tuollaisella höpöphöpöllä? Artikkeli on televisio-ohjelmasta eikä jostain epämerkittävästä Hokkasesta. Olkaa hyvä ja poistakaa suojaus, että voin palauttaa artikkelin takaisin alkuperäiseen asuunsa ilman Hokkasta ylistävää "novellia"! --82.128.243.35 19. marraskuuta 2007 kello 15.33 (UTC)

hokkasesta kertovat kirjoitukset poistetava wikipediasta[muokkaa wikitekstiä]

Kävisikö mitenkään että Cola ollista eli olli Hokkasesta ei kirjoiteta wikipediaan enään koskaan mitään vaan poistetaan kaikki häneen liityvä nin hänen omasta kuin ennätystehtaan artikelistakin mikäli kyseiset kirjoitukset eivät poistu poistan ne itse

joten poitetaan hokkasta koskevat kirjoitukst pian

kiitos

t:olli hokkanen (cola-olli) mikkeli Kommentin jätti Savo (keskustelu – muokkaukset).

Valitettavasti pyyntöön ei voi tällaisenaan suostua sillä
  1. Wikipedia ei rajoita sananvapautta, vaan pohjustaa tiedot toissijaisiin lähteisiin. Kun laitat Googleen hakusanat "Olli Hokkanen" (lainausmerkeillä), huomaat että Wikipedia on 40 400 osuman joukossa vain pisara Internetissä
  2. Emme saa millään tavalla varmuutta että olet varmasti sama Olli Hokkanen kuin ennätystehtaan cola-olli
Luonnollisesti tarkistettavuuden ulkopuolella oleva tieto poistetaan, kuin myös merkityksetön ja yksityisyydensuojaa loukkaava tieto. Sitä vastoin toisten kommentteja ei poisteta ellei kyseessä ole henkilökohtainen hyökkäys. Omavaltainen poistelu johtaa väistämättä muokkausoikeuden rajoittamiseen jonka jälkeen asiat hankaloituu huomattavasti. Suosittelen siis jättämään toisten kommentit rauhaan ja poistaessasi perustelemaan yllämainittujen sivujen pohjalta miksi tieto tulee poistaa. --Agony (403) 12. joulukuuta 2007 kello 11.23 (UTC)
tiedän että minusta on kirjoitettu paljon netissä ja wikipediassakin on paljon kirjoituksia minusta olen poistanut itseäni koskevia kirjoituksia ennenkin ja haluan vain että minusta ei kirjoiteta lisää ja valheeliset ja väärät tiedot poistetaan tai korjataan Kommentin jätti Savo (keskustelu – muokkaukset).
On tämän keskustelun kannalta epäolennaista, onko tässä esiintyvä henkilö aito vai ei, tosiasia kuitenkin on aiemminkin todettu asia että itseäänkään koskevaa tietoa ei voi, saa, eikä pidä mennä poistamaan milloin se on lähteistetty ja todenperäinen. Aiheeton tiedon poistaminen tuo muokkauseston ennen pitkää. Argus 15. joulukuuta 2007 kello 14.54 (UTC)
Valheellinen tieto tottakai korjataan: kerro vain mikä on valheellinen tieto, mikä on oikea tieto ja mistä löytyy lähde oikealle tiedolle. --Agony (403) 12. joulukuuta 2007 kello 11.45 (UTC)
Helpoin konsti sille että sinusta ei enää kirjoiteta tänne artikkeleihin mitään lisää on se että et tee mitään sellaista mitä olisi syytä mainita tiedoissasi. Toisaalta julkisuudesta katoaminen on todella vaikeaa kun sinne on kerran lähtenyt mukaan.Korkki74 15. joulukuuta 2007 kello 14.58 (UTC)

Eikö kyllä paremminkin meriittiä ala olla jo ihan omaa artikkelia varten? Kiertueiden vetäjä, musiikkiartisti, HS Julkkisäänestys: Ja hänet unohdammekin jo kohta-voittaja jne. Täällä ei taida olla niin paljoa kokemusta "Internet memeistä", kuten en:Loituma Girl, joten vaikea sanoa. --Pudeo 28. joulukuuta 2007 kello 21.51 (UTC)

Jos Hokkasta tarkoitat, se on mahdollista palautusäänestyksen kautta,sillä Hokkanen äänestettiin poistettavaksi. Argus 29. joulukuuta 2007 kello 16.28 (UTC)

Eikö nämä lapsenkuvausjututkin nosta Hokkasen arvoa? Eikö tästä miehestä pitäisi tehdä jo oma artikkelinsa? --128.214.37.67 2. lokakuuta 2008 kello 15.00 (EEST)

Palautusäänestyksen kautta se käy, kuten todettu. Mielestäni mitään lisämeriittejä ei ole tullut esiin. Argus 5. lokakuuta 2008 kello 15.59 (EEST)

kaksi ennätystehdasta[muokkaa wikitekstiä]

Tarviiko näitä Ennätystehdas-aiheisia artikkeleita oikeasti kaksi?(http://fi.wikipedia.org/wiki/Olli_Hokkanen#Olli_Hokkanen http://fi.wikipedia.org/wiki/Enn%C3%A4tystehdas#Olli_Hokkanen) Kommentin jätti 213.139.161.106 (keskustelu – muokkaukset).

Artikkeleita on vain yksi, sillä toinen sivu on pelkkä ohjaus. --JannE 17. tammikuuta 2008 kello 12.50 (UTC)

Outouksia[muokkaa wikitekstiä]

Mitä tarkoittaa "Keijo Purmonen (kala)"? Onko Keijo oikeasti kala vai mistä on kyse?

Kuudennen tuotantokauden jakso 11: "Jaksossa seurattiin Eppu Salmisen etenemistä voittajan luo." Minkä voittajan? Miten Salminen "eteni"?

"Antero sai luvan kuvata tätä hurjapäätä, joka touhuaa sadan erittäin myrkyllisen cobrakäärmeen kanssa." Kuka on Antero? Eikö "cobrakäärme" ole suomeksi kobra? Miten käärmeen kanssa "touhutaan"? Keneltä Antero sai luvan?

Tuotetaanko ohjelmaa edelleen? Johdantokappale antaa sen kuvan, mutta samalla puhutaan 7. kaudesta joka päättyi 2012.

--80.222.116.28 22. tammikuuta 2014 kello 20.57 (EET)

  1. Iltasanomat 4.1.2007