Keskustelu:Elektroninen urheilu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei välttämättä kuulu tänne mutta "elektroninen urheilu" ei kyllä ole suuhun sopiva ilmaisu: paljon järkevämpi nimi olisi "kilpapelailu" tai "kilpapeluu", josta saataisiin sanat "kilpapelailija" tai "kilpapeluri".

Kyllä tuo elektroninen urheilu minusta on aika vakiintunut termi. Elektroniselle urheilulle on oma liittokin Suomessa Suomen elektronisen urheilun liitto - SEUL ry, myös Ylellä on sivut: Yle Elektroninen urheilu ja Elisan sivulla on juttu Elektroninen urheilu on tullut jäädäkseen - Tietokonepelejä pelataan kohta olympialaisissa – lue millaista urheilua pelaaminen on. Aamulehdessä taas on tälläinen juttu: Elektroninen urheilu pyrkii olympialaisiin – Suomen elektronisen urheilun liitto siirtyy liikunnan järjestöavustusten piiriin. Noissa kaikissa jutuissa kyllä taidettiin puhua myös e-urheilustakin. --Linkkerpar 14. toukokuuta 2018 kello 01.27 (EEST)
Termin kehitystä kannattaa meidän tarkkailla. Viime aikoina olen nähnyt kilpapelaamista käytettävän enemmän kuin elektronista urheilua. Linkkerparin mainitseman Suomen elektronisen urheilun liiton rinnalle on myös hiljattain perustettu Suomen kilpapelaamisen liitto (https://www.skl.gg/). --Santanen 30. tammikuuta 2019 kello 15.41 (EET)