Keskustelu:Eideettinen muisti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ns. Muisti tyypeistä kertovat artikkelit[muokkaa wikitekstiä]

Miten se voi olla "filmimuisti" (vai ajattelenko liikaa itse sanana?) jos se perustuu filmin tavoin koettuun, mutta se perustuu kaikkiin aisteihin, mutta filmi perustuu näköön ja kuuloon? Kuva, valo ja ääni on yhtä kuin filmi. Vai onko? Ja onko tässä tapauksessa? Mutta mikä ero on filmimuistilla valokuvamuistiin? Eikö filmimuisti pitäisi olla jokin valokuvamuistista noussut muoto? Mukana ääni ja valo? Eikös eideettinen ole sitten "huonompi" muisti, kun se perustuu vain asioihin jotka on koettu kaikilla aisteilla? Eikö siis esimerkiksi kuultu asia pysy mielessä? Eikö keskittymishäiriöisillä silloin ole tämä?

Entä muut muistityypit? Mikä on se muisti jossa henkilö muistaa asioiden ja tavaroiden paikat? Eikö tämä kaikki kuuluisi linkittää muisti artikkeliin? Eikö näille muisti tyypeille pitäisi kirjoittaa yksi artikkeli jotta niistä kirjoitetun informaation seuraaminen on helpompaa, ja laajentaa mikäli aihe kasvaa? Onko "muistityypit" oikea termi? Mikä sitten on?

"Eideettistä muistia esiintyy erityisesti lapsilla ja taiteilijoilla" nyt minulla jäi epäselväksi, että mihin tämä perustuu jo silloin kun unohtaa lähteen tarpeen? Siis aistivatko ainoastaan lapset ja taiteilijat asiat? Miten tämä on oikeastaan tärkeä informaatio, jos sitä ei valoteta ollenkaan? Tai jos itse muistityyppiä ei valoteta? "Eideetikko on henkilö, jolla kyky nähdä eideettisiä, aistimusvoimaisia kuvia." mutta sittenhän kaikki ovat eideetikkoja vai? Vai onko eideetikko se jolla on niihin erityissuhde? Siis jolla tuo kyky esiintyy muita kykyjä tärkeämmässä roolissa? Ja kuuluuko Eideetikko käsite tähän artikkeliin? Kuulluisiko se ennemmin Wikisanakirjaan tai muualle aivan kuten sanan eideettinen määritelmä, jotka ovat oletettavasti oikein ja ainoat lähteellä varustetut ja muutenkin selkeät informaatiot? Miten ne ovat oleellisia juuri tämän artikkelin kannalta? Ja jos on, niin eikö tuota pitäisi tarkentaa?

"Monilla ihmisillä on väitetty olevan valokuvamuisti, mutta tähän mennessä juuri yhtään luotettavaa koetta aiheesta ei ole tehty [1]." Onko tämä päivitettyä informaatiota? Entä mitä kokeita sen eteen voisi tehdä? Kertokaa nyt jotain! Hyvä alku kuitenkin. "Valokuvamuisti sotketaan yleisesti kuvamuistiin, mutta ne ovat eri asioita." Eikö olisi hyvä kertoa tiiviisti, että miten ne eroavat? On lukijan kannalta inhottavaa, jos hän joutuu pomppimaan artikkelista toiseen, etenkin jos toinen artikkeli on pidempi tai sekavampi kuin toinen. --80.221.202.234 7. tammikuuta 2014 kello 04.46 (EET)