Keskustelu:Edwin Linkomies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Linkomiehen tiedetään sanoneen (Itävallassa), Suomen olevan suurvalta 1941! Muutenkin nämä yliopiston sivut on taitavasti vääristetty, viittaan tietolähteet, valtioneuvoston historia 1917-66,Tannerien muistelmat,"Olle Leino"Yrjo Leinon muistelmat,V.M.Holodkovskij 1918-20,Martta-Salmela Jävinen,Sotatuomari ja sota-arkistosta saamini 120 asiakirjaan. Erikoisesti sotien syttymissyyt on tarkemmin jääneet mainitsematta, tai ne on estetty.

Olen valmis avoimeen väittelyyn, jos se on sallittua. (PS.Olen oikonut kaden evertin ja yhden provessorin historian käsityksiä , joista oikeaksi myönnetykin tai ilman vastinetta.

Mitähän nyt yrität sanoa? Jos olet eri mieltä artikkelin sisällöstä, voit kaikin mokomin muuttaa sitä, kunhan mainitset esittämillesi väitteille lähteet, joista ne voidaan todentaa. –Saruwine 25. elokuuta 2007 kello 03.12 (UTC)

Linkomies oli juridisesti katsottuna presidentti, ei presidentin tehtäviä hoitava pääministeri[muokkaa wikitekstiä]

Koska Ryti erosi presidentin tehtävästä kokonaan, ei ollut pelkästää estynyt, siirtyi Linkomies täysivaltaiseksi presidentiksi perustuslain määrittelemin valtuuksin. "Presidentin tehtävien hoitaminen" edellyttäisi sitä, että samaan aikaan oli olemassa myös oikea presidentti, mutta Ryti oli tuosta asemasta luopunut.

Näin ollen Linkomies oli presidentti parin päivän ajan ja pitäisi liittää Suomen presidenttien luetteloon.

On ilmeistä, että asian oikeaa tilaa ei tuolloin oikein tajuttu, eikä tunnuta tajuttavan vieläkään.

Verrataan Kekkoseen, joka erosi syksyllä 1981. Koivisto hoiti siitä alkaen presidentin tehtäviä eli hän oli "vt. presidentti". Koiviston oma presidenttikausi alkoi vuonna 1982. Siksi Linkomieskään ei ollut presidentti vaan hoiti presidentin tehtäviä. --Kospo75 (keskustelu) 18. helmikuuta 2021 kello 09.48 (EET)[vastaa]
Verrataan vain, mutta Kekkonen oli muodollisesti presidentti 27.1.1982 asti, joten Koivisto hoiti presidentin tehtäviä olematta presidentti. Linkomiehen tapauksessa Ryti ei ollut enää presidenttinä, joten Linkomies ei pelkästään hoitanut presidentin tehtäviä, vaan oli presidentti parin päivän ajan.
Silloin voimassa ollut hallitusmuoto ei anna tukea tällaiselle muutenkin omaksi tutkimukseksi luonnehdittavalle tulkinnalle. Eli jos ei toimituksellisesti uskottavaa lähdettä, niin ei aiheuta toimenpiteitä. --Matthäus Gehägeberg (keskustelu) 19. helmikuuta 2021 kello 14.29 (EET)[vastaa]