Keskustelu:Dogfight

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimi[muokkaa wikitekstiä]

Monenlaisia termejä tästä kuulee. Loin artikkelin vain sillä nimellä mikä se artikkelitoiveissa oli ja nyt ei oikein kunnollista termiä löydy. Onko ideoita? Omasta takaa kuulostaisi tutulta kaartotaistelu, mutta ainakaan netti ei tuntunut olevan samaa mieltä. (@Fotogurachan:) –OtsoTA (keskustelu * muokkailut) 7. marraskuuta 2021 kello 19.43 (EET)

En ikävä kyllä tunne aihepiiriä enkä tiedä yhtään millä nimillä tällaisia kutsutaan. Laitoin nimelle lähdepyynnön koska sivu perustui kokonaan englanninkieliseen aineistoon ja koska en löytänyt nopealla haulla yhtäkään luotettavaa julkaisua missä tuota nimitystä olisi käytetty. Jos lähteellistä suomenkielistä nimeä ei löydetä, tämän voi kai siirtää englanninkieliselle nimelle kunnes suomennos löytyy, sille ainakin on lähteitä. Artikkelitoiveisiinhan ei tosiaan vaadita lähteitä, joten toivottujen joukossa saattaa ikävästi olla virheellisiä nimiä.--Fotogurachan (keskustelu) 7. marraskuuta 2021 kello 20.19 (EET)
Kaartotaistelu kääntyisi myös ruotsista (Kurvstrid).--OtsoTA (keskustelu * muokkailut) 7. marraskuuta 2021 kello 20.35 (EET)

Yleisemmin suomeksi taidetaan puhua vain kaksintaistelusta? Tosin esim. Ilmasodankäynti käyttää termiä kaartotaistelu. Ipr1 (keskustelu) 7. marraskuuta 2021 kello 23.12 (EET)

Ainakin joissain tapauksissa ei edes käännetä suomeksi.. [1]. Ipr1 (keskustelu) 7. marraskuuta 2021 kello 23.41 (EET)
Niin. Englanninkielinen nimi ainakin on vakiintunut ja espanjan-, portugalin-, tanskan- ja katalaaninkieliset wikisivut näyttävät myös olevan englanninkielisellä nimellä. Minusta tämäkin voisi olla ellei luotettavasti lähteistettyä suomenkielistä nimeä ole.--Fotogurachan (keskustelu) 7. marraskuuta 2021 kello 23.47 (EET)
Saattaapi olla paras ratkaisu tuo englanninkielisellä meneminen.--OtsoTA (keskustelu * muokkailut) 8. marraskuuta 2021 kello 8.09 (EET)
Sivu on nyt sitten toistaiseksi siirretty nimelle Dogfight, vaikkei tämäkään mitenkään kaunis ratkaisu ole.--Fotogurachan (keskustelu) 9. marraskuuta 2021 kello 18.37 (EET)

Käännös[muokkaa wikitekstiä]

Mikä osa artikkelista on käännetty tai tuotu tietona enwikistä? -kyykaarme (keskustelu) 7. marraskuuta 2021 kello 20.16 (EET)

Ilmeisesti kaikki muu kuin tuo yksi viitteistetty lause, kun ainoa viitattu lähde mainitsee nuo taistelut vain yhdessä lauseessa.--Fotogurachan (keskustelu) 7. marraskuuta 2021 kello 20.26 (EET)
Joo viite koskee vain sitä yhtä lausetta.--OtsoTA (keskustelu * muokkailut) 7. marraskuuta 2021 kello 20.35 (EET)
Käännösmallinetta ei kannattaisi käyttää lähteenä, vaan tiedoille olisi parasta etsiä kunnollinen lähde. Tässä tapauksessa artikkelin tiedot ovat melkeinpä itsestäänselvyyksiä (termiä lukuun ottamatta), ja ne voisi jättää sellaisenaan lähteettömiksi ja merkitä lähde tarkasti niin, että lukija näkee sen koskevan vain tiettyä lausetta. kyykaarme (keskustelu) 7. marraskuuta 2021 kello 21.55 (EET)
@Kyykaarme: Eli käännösmalline pois?--OtsoTA (keskustelu * muokkailut) 7. marraskuuta 2021 kello 22.09 (EET)
Ei sitä minusta kannata poistaa jos tietojen alkuperä todella on englanninkielinen Wikipedia ja jos tiedot jäävät muuten täysin lähteettömiksi. Tuo ajatus siitä, ettei käännösmallinetta pitäisi koskaan käyttää, tai että käännettyjen kohtien täysin lähteettömiksi jättäminenkin olisi parempi, on kyykaarmeen henkilökohtainen mielipide eikä mikään laajempi käytäntö tai konsensus, kuten tästä viestistä ja siihen tulleista vastauksista näkee.--Fotogurachan (keskustelu) 7. marraskuuta 2021 kello 23.36 (EET)