Keskustelu:Curling

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ehdotan, että curlingin suomenkielisenä nimenä käytetään JÄÄKIVEÄ. Siis pelivälineen mukaan samoin kuin jääkiekossa tai jääpallossa. Alkuosa viittaa siihen, että sitä pelataan jäällä ja loppuosa itse pelivälineeseen eli kiveen. Itse peliä selostettaessa voidaan sitten käyttää kaikenlaisia verbejä kuten liuttamista, harjaamista jne. Pentti Ristaniemi

Hyvä ehdotus, mutta Wikipedia ei ole kiellenhuollon väline, eli tänne se otaan käyttöön kun sen käyttö on muualla yleistynyt. --Joonas (kerro) 23. helmikuuta 2006 kello 10.16 (UTC)

No mun mielestä "liukkonen" on parempi ehdotus. Mutta siksi en kirjoittanut, vaan toivoakseni kuvia Suomen joukkueesta curling-sivulle. Ainakin USA:n joukkueen harjauskuvan tilalle olisi mukava saada omat hopeapojat. --Srz 6. maaliskuuta 2006 kello 09.08 (UTC)

"Kurkilinko" on minun ehdotukseni.

Hah, "liukumiina" on minun ehdotukseni.

Minusta kuvatekstin 'Jalkatuki' tilalla pitäisi olla 'Hakki'. Se on kuitenkin vakiintunut nimitys, joka tulee englannin nimityksestä hack.

Olisi tosi kiva, jos tänne saataisiin curlingradan viralliset mitat kokonaisuudessaan. Pesän mitat ja radan leveys löytyy monestakin paikasta, mutta luettuani englanninkielisen wikipedian artikkelin aiheesta sekä Uusiksen kirjoittaman kirjan en vieläkään löytänyt esimerkiksi hoglinen etäisyyttä teelinjasta. Voi olla toki että joku ne jomastakummasta mainitsemistani lähteistä tänne kaivaa, mutta mielestäni tälläiset pelin kannalta tärkeät asiat olisi kiva täältäkin löytää.

Muita curlingeja ovat lattiacurling tai sisäcurling, ja sekä pöytäcurling.