Keskustelu:Chet Baker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Laatuarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Sisältänee perusasiat lupaavaksi artikkeliksi? –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 13. tammikuuta 2022 kello 15.28 (EET)

Elämäkerta ihan hyvin käyty läpi. Usein ollaan toivottu muusikoista jonkinlaista tiivistelmää tyylistä. --PtG (keskustelu) 13. tammikuuta 2022 kello 21.51 (EET)
Kiitos, että muistutit Tyyli-osiosta! Kirjoitin äsken parin kappaleen verran tyylistä. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 14. tammikuuta 2022 kello 14.36 (EET)
Onkohan Tyyli-osio tällaisenaan hyvä, vai tarvitsisikohan siihen vielä jotain lisätietoa? –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 18. tammikuuta 2022 kello 22.20 (EET)
Genre (cool jazz) ei ole muusikon henkilökohtaista tyyliä. Ulkonäkö ei ole muusikon tyyliä. "Ikoninen" tai ”prinssi” ei ole tyyliluonnehdinta ilman perusteluja. Laulutyyli ei ole trumpetistin tyyliä, ja on sangen kaukana Bing Crosbystä vaikka croonerointia onkin. Bakerin minimalistisesta ilmaisusta on varmaan kirjoitettu palstakilometrejä, kunhan lähteitä löytyisi. Jo nyt merkityistä lähteistä löytyisi lisää ja tarkempaa luonnehdintaa – esim. Bing Crosby mainitaan lähteessä 7 lähinnä crooner-tyylin pioneerina, ei Bakeriä muistuttavana. Etsin hyllystäni Joachim-Ernst Berendtin Jazz Bookin ja lisäsin siitä lisää lisäluonnehdintaa. Kotivalo (keskustelu) 20. tammikuuta 2022 kello 10.33 (EET)
Eikö artikkelissa voisi mainita, että hänet muistetaan varsinkin kotimaassaan ulkonäkönsä vuoksi? Vaikkei asialla tietenkään musiikkityylin kanssa ole mitään tekemistä, mutta imagoastakin on ymmärtääkseni voinut mainita artikkeleissa. Arvostaisin todella, jos voisit käyttää kirjaasi artikkelin parantelemiseen! Itselläni ei valitettavasti ole jazzkirjoja, tosin olen ajatellut muutamia sellaisia ostaa lähiaikoina. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 20. tammikuuta 2022 kello 23.54 (EET)
Näköjään olet jo ehtinytkin kirjoittamaan artikkelia paremmaksi kirjan avulla. Kiitokset. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 20. tammikuuta 2022 kello 23.56 (EET)

Mitä mieltä olette, PtG ja Kotivalo? Kaipaako artikkeli vielä jotain tullakseen lupaavaksi? –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 24. tammikuuta 2022 kello 22.18 (EET)

En ota kantaa, en tunne kriteerejä. Kotivalo (keskustelu) 24. tammikuuta 2022 kello 23.04 (EET)

Muutama asia:

  1. Alaotsikon "Huumeongelmat" viimeisessä kappaleessa esiintyvä "liittyen"-lauserakenne hämärtää mahdollisesti tarpeettomasti asioita. Jos on olemassa tietoa siitä, mistä tapauksessa oli kyse, niin sen voi kyllä kirjoittaakin artikkeliin. Jos ei, niin suora lauserakenne (esimerkki) "johtuen hänen huumeongelmastaan" on luultavasti parempi.
  2. Alaotsikon "Paluu" kohdalla sanotaan, että Baker palasi marraskuussa 1973. Mihin hän palasi? Oletan että julkisuuteen, mutta lukijat eivät tykkää arvailla, joten tämän voisi kirjoittaa auki.
  3. Ihmettelen saman alaotsikon toisen kappaleen ensimmäistä lausetta. Miten nuo kaksi eri osaa lauseessa oikeastaan liittyvät toisiinsa? Yritin pitkään etsiä jotain kiinnekohtaa josta lähestyä asiaa, mutta päätin lopulta kiteyttää kysymykseni ihan pelkästään tuohon, ottaen huomioon että edellisessä kappaleessa asuminen (Euroopassa) käsiteltiin jo.

Tämmöisiä tänään. Ei muilta osin valittamista. --Prospero One (keskustelu) 24. tammikuuta 2022 kello 23.36 (EET)

Korjattu! Hyviä pointteja. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 25. tammikuuta 2022 kello 02.36 (EET)
Laitoin vielä itse vähän sälää. --Prospero One (keskustelu) 25. tammikuuta 2022 kello 10.33 (EET)