Keskustelu:Borneonpuuleopardi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuva on sama kuin puuloepardi- artikkelissa, vaikka lajin pitäisi olla eri...

Jos tässä käytetty nimi on virallinen, oikea kirjoitusasu on borneonpuuleopardi (eliölajien nimethän ovat poikkeuksetta yhdyssanoja ja yleisnimiä, kuten muistatte äidinkielen tunnilta). Tosin rohkenen epäillä, että näin uutta lajia on vielä virallisesti nimetty suomeksi – ja jos ei, siitä tulisi käyttää tieteellistä nimeä. --Anshelm 20. maaliskuuta 2007 kello 02.29 (UTC)

Puuleopardi ja Borneon puuleopardi ovat WWF:n sivujen perusteella ilmeisen saman näköisiä, joten kauhea pieleen ei varmaankaan ulkonäön suhteen mennä. Nimestä en tiedä muuta kuin että nykyinen kirjoitusasu oli käytössä HS:ssä [1] ja WWF Suomi [2] ja oikeastaan kaikki muutkin uutissivustot ja sanalla borneonpuuleopardi ei löydy yhtään Google osumaa. --Joonasl (kerro) 20. maaliskuuta 2007 kello 06.00 (UTC)
Nisäkkäidenkin nimien yhtenäistämiseksi ja korjaamiseksi on olemassa toimikunta, joka työkseen pohtii niitä. Se ei varmaankaan ole ehtinyt vielä ottaa tähän kantaa, mutta päätellen muista eläinten nimistä nimi tulee olemaan Anshelmin mainitsema borneonpuuleopardi, katso myös Kissaeläimet. Päivälehdet ja uutistoimistot tekevät pikakäännöksiä kansainvälisten uutistoimistojen teksteistä, eikä niissä muisteta tarkistaa suomen kielen käytäntöjä. Kuten WWF:n linkistä näkyy, kyse on uutisseurannasta eikä kannanotosta kirjoitusasuun. Google ei ole oikeinkirjoitusopas vaan kuvastaa yleistä huolettomuutta kielenkäytössä. --Ulrika 20. maaliskuuta 2007 kello 06.04 (UTC)
Näin voi olla, mutta sitten kuin tähän jokin virallinen kannanotto tulee, niin muutetaan se. Nyt, nimeämislähteen puuttuessa, käsittääkseni voidaan soveltaa "yleinen käyttö"-klausuulia. Wikipedian tehtävä ei ole ryhtyä tämän(kään) asian suhteen kielenhuollon välineeksi. --Joonasl (kerro) 20. maaliskuuta 2007 kello 06.20 (UTC)
Niin siis yleinen käytäntö on että eliöiden nimet kirjoitetaan muotoon borneonpuuleopardi. Wikipedian on turha ruveta levittämään virheellisiä muotoja. Virheellisestä muodosta on (oli?) uudelleenohjaus. --Ulrika 20. maaliskuuta 2007 kello 06.26 (UTC)