Keskustelu:Blogi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni artikkelit päiväkirjasta ja blogista voisi yhdistää, sillä blogihan on tietyntyyppinen päiväkirjan alalaji. --MiaK 25. heinäkuuta 2005 kello 00:05:42 (UTC)

No jaa, blogi on vakiintunut (vaikkakin vähän ylimainostettu) käsitteensä, eikä välttämättä ihan sama asia kuin nettipäiväkirja. Kai se ansaitsee oman artikkelinsa.--ML 25. heinäkuuta 2005 kello 07:28:54 (UTC)

Blogin määritelmä ?[muokkaa wikitekstiä]

Voidaanko Finnairin Jukka Hienosen kirjoittelua yhtiön intranetissä kutsua blogiksi, koska mahdollisuutta kirjoitusten kommentointiin ei ole? Toisin sanoen kysymyksessä on yksisuuntainen viestintä. --MKo 9. lokakuuta 2006 kello 10.12 (UTC)

Kuuluuko blogin määritelmään muka se, että sitä pitää voida kommentoida? -tKahkonen 10. lokakuuta 2006 kello 14.47 (UTC)
Ei kuulu, ei missään blogin määritelmässä ole sanottu että sitä pitäisi voida kommentoida millään tavoin. Esimerkiksi AskOxford sanoo että "personal websites similar to diaries" ja "An Internet website containing an eclectic and frequently updated assortment of items of interest to its author. 1999-. [Shortening of weblog.]", samanlaisia tuloksia antaa Googlen define:blog -haku. Tuo kommentointimahdollisuusvaatimus on jonkun omaa keksintöä. --Litami 12. lokakuuta 2006 kello 18.31 (UTC)

"Blogi voidaan nähdä myös aivan uutena mediana ja uutena kulttuurina, jonka avainsanoja ovat vuorovaikutus ja verkostoituminen. Pelkkä tunnollinen päiväkirjan kirjoittaminen ei riitä." Mitähän settiä tämäkin on? Joku Rosa Meriläisen blogi[1] on kyllä pelkkä päiväkirja. Aika höttöä tämä artikkeli. -tKahkonen 12. lokakuuta 2006 kello 19.52 (UTC)

Mikä sitten on blogin ja päiväkirjan ero, eli miksi Meriläisen blogi ei ole blogi (jos ero ei ole kommentointimahdollisuudessa)? Mutta höttöä on kyllä artikkeli. --Jmkark 18. helmikuuta 2007 kello 15.10 (UTC)
Olisikohan veteenpiirretty viiva blogin ja nettipäiväkirjan erosta siinä, että päiväkirjaa kirjoitetaan itselle ja blogeja muille (olkoonkin että yleisö voi olla vain muutama ihmistä). Imho, selkeästi blogin tekeviä piirteitä minusta on kirjoittajan persoonan ja mielipiteiden esille tuominen (vrt toimittajan neutraali näkökulma), yleisölle kirjoittaminen, rss-feedit, kommentointimahdollisuus jne... mutta minkään yksittäisen asian puuttuminen ei tee blogista ei-blogia. --Zache 28. maaliskuuta 2007 kello 04.10 (UTC)