Keskustelu:Biljardi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Biljardi ei ole luku [1]. Luvulla 1015 ei ole suomessa yleisesti hyväksyttyä nimitystä [2]. Ja kun alkuun pääsin, niin biljardipaikkojen mainostaminen ei minusta sovi Wikipediaan. --Tsemii 14:57 elo 29, 2004 (UTC)

"ei ole luku" - - - Ei varmaankaan ole suositeltava muoto, mutta sitä on kuitenkin käytetty kirjallisuudessakin paljon. Milläs estät ihmisiä käyttämästä sitä mihin ovat sukupolvia tottuneet ;)
Ehkä parempi olisi kertoa asia, mutta mainita, että tämä vanhentunut muoto. Viranomaisteksteissäkin esiintyy vähän väliä, mm. tässä:[3] --Aulis Eskola 1. joulukuuta 2004 kello 12:31 (UTC)
Missä? Etsi-komennolla ei viitatussa tekstissä löydy? jos musta pallo on ainoastaan kentällä se voidaan laskea pussitukseksi vaikka valkoinen menee samaan aikaan. Kommentin jätti 62.106.48.56 (keskustelu – muokkaukset).
Sivu 788 yläosassa. Ja nyt siis puhuttiin luvuista eikä palloista... --Aulis Eskola 13. lokakuuta 2008 kello 18.10 (EEST)[vastaa]

Otin artikkelista luvun "Aloitus" pois, koska se sisälsi mielipiteitä ja käsitteli vain tiettyjen biljardimuotojen aloitusta. Biljardin eri muodoissa aloitus on hyvin erilainen (pool-biljardissa koitetaan yleensä pussittaa pallo, snookerissa tehdä turvalyönti). Aloitus-kohta käsitteli mielestäni lähinnä pool-biljardia, mutta en siirtänyt sitä kyseiseen artikkeliin, koska siinä puhuttiin "väärästä tavasta aloittaa", jota ei edes nykyisin pidetä vääränä tapana.--MattiKt 22. tammikuuta 2007 kello 21.56 (UTC