Keskustelu:Beatles for Sale

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En ole aivan varma mikä kappale oli "Rock'n'roll Music" singlen B-puolella Skandinaviassa. Australiassa se oli "No Reply". Varsinaisten brittisinglejen lisäksi albumeilta lohkaistiin paikallisia singlejä eri maissa, enkä ole ihan varma ovatko Suomessa julkaistut singlet ilmestyneet samanlaisima myös muissa Skandinavian maissa. Tietoa Beatlesin Suomi-singleistä, Ruotsi-singleistä jne on vaikea löytää mistään. Vesahjr 26. elokuuta 2010 kello 19.19 (EEST)

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Beatles for Sale[muokkaa wikitekstiä]

Tämä olisi tarkoitus saada hyväksi artikkeliksi. Onko sisällössä merkittäviä puutteita? Näissä laajentamissani artikkeleissa suurimmat heikkoudet ovat tavallisesti olleet tekstin puolella, joten toivoisin, että joku ahkera ja jalo käyttäjä voisi lisäksi käydä sitä läpi. --Sblöbö (keskustelu) 14. marraskuuta 2012 kello 00.45 (EET)

Mitä tapahtui syyskuussa 2009? Näyttää monessa maassa olevan parhaat listasjoitukset tolta kuukaudelta. J.K Nakkila (keskustelu) 15. marraskuuta 2012 kello 15.48 (EET)
Aika laaja artikkeli, lähes suositellun tasoa. Pari kommenttia: 1) taustan kolmas kappale on aikas turha, jotkut desibelitiedot ei nyt lopulta todista mitään ja muutenkin ovat silkkaa triviatietoa. 2) sanakirjani antaa gatefold-sanalle käännöksen taitearkki, olisikohan oikea suomenkielinen ilmaisu 3) ilmeisesti gatefold-albumeja oli ollut aikaisemmin, ainakin enwikin mukaan, joten spekulointi siitä, oliko tämä ensimmäinen taitaa olla turhaa. --PtG (keskustelu) 15. marraskuuta 2012 kello 22.33 (EET)
Gatefold tarkoittaa yksinkertaisesti avattavaa kantta. "Taitearkki" voi olla jokin kirjapainoalan termi, tai ei ainakaan ole minulle tuttu, mutta hurjassa nuoruudessani puhuttiin useinkin, että jossain levyssä oli avattava kansi.--Tanár 25. marraskuuta 2012 kello 21.48 (EET)
Joo, ei sano taitearkki minullekaan mitään. Muut parannuspyynnöt suoritin. --Sblöbö (keskustelu) 25. marraskuuta 2012 kello 22.12 (EET)

Gatefoldista minulla on esittää esimerkki, jonka varmasti ymmärtää: Playboy-lehden keskiaukeamatytöt on perinteisesti esitelty lehden aukeamaa tuplasti leveämmäksi avautuvilla taitearkeilla eli gatefoldeilla. Mutta minua vaivaa, että kutsuttiinko tuollaisia avattavia LP-kansia tosiaan vain "avattaviksi kansiksi" vai oliko joku muukin sana... en muista. –Kotivalo (keskustelu) 11. joulukuuta 2012 kello 22.49 (EET)

En ainakaan itse tunne mitään ns. virallista termiä. --Sblöbö (keskustelu) 12. joulukuuta 2012 kello 05.19 (EET)
Voin käydä kielen läpi kunhan saan tämän ensin katsottua. Mitä nyt pikaisesti vilkaisin, ei siellä mitään kamalia mokia ole, mutta kun lähteet ovat englanninkielisiä tekstiin jää helposti epäluontevia rakenteita.--Tanár 7. joulukuuta 2012 kello 15.09 (EET)

Minun tietääkseni "Rock'n'roll Music" julkaistiin singlenä Suomessa ja taisi nousta listaykköseksikin?--Vesahjr (keskustelu) 16. joulukuuta 2012 kello 00.54 (EET)

Näin tapahtui, ”Rock and Roll Music” ilmestyi singlenä mm. lukuisissa Euroopan maissa, kuten singlet-osiossa kerrotaan. Valtiokohtaisia singlejulkaisuja oli tuolloin yhtyeiden kohdalla niin paljon, että tuskin koskaan saadaan täysin tarkkoja tietoja siitä, mitä sinkkuja julkaistiin missäkin. Niinpä tuo kattaus ei varmasti ole lähelläkään täydellistä. Mutta tuosta listaykköseksi nousemisesta voisi tosiaan mainita. Muistan itsekin lukeneeni, että se oli ensimmäinen Suomessa listaykköseksi noussut rock and roll -biisi. --Sblöbö (keskustelu) 16. joulukuuta 2012 kello 07.03 (EET)

On vähän ollut verkkaista toimintaa, mutta nyt aloitin lopulta tämän artikkelin kielenhuollon.--Tanár 9. tammikuuta 2013 kello 21.19 (EET)

Nyt lopulta tuli valmista. Mielestäni artikkeli on erinomaista tasoa ja sisältöä on aivan riittävästi, kun ottaa huomioon että tämä ei ole Beatlesin levyksi mitenkään käänteentekevä (vaikka kaikki yhtyeen levyt ovat toki klassikoita). Antaisin puoltoäänen epäröimättä SA-äänestyksessä.--Tanár 17. tammikuuta 2013 kello 21.40 (EET)

Tein vielä vähän kielenhuoltoa vaikka ei siinä Tanarin jäljiltä juuri mitään ollutkaan. Loistoartikkeli, käy suositelluksi. --Käyttäjä:Kielimiliisi 18. tammikuuta 2013 kello 17.10 (EET)

Onkos käytäntönä, että kappaleluettelo on artikkelin lopussa? Itse nostaisin sen ensimmäiseksi osioksi - se on sentään ensimmäinen asia, mitä lukija albumiartikkelista hakee... Muuten hyvä.--Nedergard (keskustelu) 31. tammikuuta 2013 kello 11.13 (EET)

Juu, on se käytäntö. En ainakaan toistaiseksi ole törmännyt yhteenkään albumiartikkeliin, jossa kappaleet kerrottaisiin heti ensimmäisenä. Nykyinen systeemi on ainakin allekirjoittaneen mielestä hyvä, artikkelin alussa kappalelista olisi hyvin töksähtävä. --Sblöbö (keskustelu) 1. helmikuuta 2013 kello 05.58 (EET)
Samaa mieltä, luettelot tekstin alussa on todella töksähtävä. Ja onhan siinä sisällysluettelo, josta näkee kappaleluettelonkin sijainnin. --PtG (keskustelu) 1. helmikuuta 2013 kello 09.16 (EET)