Keskustelu:BMP-2

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Amfibiovaunu[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni olisi hyvä mainita että vaunulla on Amfibio-kyky eikä että vaunu on uinti kykyinen. -- Matti Tirkkonen

Panssarintorjuntaohjuksista[muokkaa wikitekstiä]

Kuinka niin suomalaisissa bmp-2 vaunuissa ei ole panssarintorjuntaohjusjärjestelmää? Olin intissä ko. vaunun ampujana ja käytimme noita AT-5 Spandrel ohjuksia. Järjestelmä toimii manuaalisesti joko tornista, tai sen pystyy jalkauttamaan, ts irrottamaan ja käyttämään erillään samoin kuin vaunun PKT-konekivääriä.

Grappah 14. marraskuuta 2006 kello 10.25 (UTC) Mikko

En tiedä kuinka kauan siitä on kun olit noilla tinapurkeilla häsäämässä, mutta itse olin Panssariprikaatissa BMP-2 vaunun ampujana saapumiserässä I/05. Ei ollut ohjuksia, yhtäkään en koskaan edes nähnyt saati meille näytetty. Opetusmateriaalista oli kaikki ohjusta koskevat sivut revitty pois. En osaisi edes laukaista koko vehjettä. Ei kuulemma ole varaa mokomiin ohjuksiin ja taitaa olla tiukkaa niiden ryssältä tilaaminenkin. Kouluttajatkin valittelivat ohjuksen puutetta. Olivat silti kovin ylpeitä vaunun tulivoimasta ja taistelukyvykkyydestä, hullut. Kommentin jätti Punple (keskustelu – muokkaukset).

huippunopeudet[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko noita huippunopeuksia hieman korjailla: Itse olen kyseisellä laitteella maantiellä ajellut hyvinkin reipasta seitsemää kymppiä ja maastossakin yli viittä kymppiä. Kommentin jätti 88.195.190.16 (keskustelu – muokkaukset).

Boragh[muokkaa wikitekstiä]

Minkäs takia Boraghista on ohjaus tälle sivulle? Vaikkakin se perustuu BMP-sarjaan on kyseessä silti eri ajoneuvo. --MNNFN (keskustelu) 2. elokuuta 2014 kello 02.48 (EEST)