Keskustelu:Autoilun ennätykset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Myydyin: Volkswagen Beetle[muokkaa wikitekstiä]

Miksi Kupla eikä Golf? Kupla pysyi lähes samanlaisena nuo valmistusvuotensa, kun taas Golfin kohdalla taitaa auton ulkoiset mitat kuin ulkonäkö suorituksesta puhumattakaan muuttuneen roimasti. Siksi Toyota Corollan "samalla mallinimellä" saavutettu ennätys mainitaan perässä. Raimo Miettinen 18. helmikuuta 2007 kello 15.43 (UTC)

Corolla muuttui etuvetoiseksi oltuaan aiemmin takavetoinen, kyseessähän on sen verran konkreettinen muutos että mallin laskemiseksi yhdeksi pitää olla suurpiirteinen. Golfin yhteydessä todettakoon että vaikka se on ollut jatkuvasti etuvetoinen ja perustekniikka on pysynyt samana, on se suurentunut ja tullut tehokkaammaksi, mutta mitkä autot sitten eivät olisi? Nykyään ei valmistusmääriä voisi siis enää laskea lainkaan yhteen sukupolven vaihtuessa jos ollaan eksakteja. Minun puolestani olkoon nykyisellään sillä nuo tilastot/ennätykset ovat aina vähän niin miten asiaa kulloinkin tulkitsee. Argus 25. helmikuuta 2007 kello 07.59 (UTC)
Kun katselee tuota enWikin linjaa, siellä tehdään tosiaan selkeä ero noihin "ennätyksiin" ja toisaalta samalla mallinimellä valmistettuihin autoihin. Ennätykset olkoon ennätyksiä, mutta tämän listan mukaisesti järjestys on 1. Corolla 2. Ford F-malli 3. VW Golf jne. Noiden laskeminen on vähän samaa kuin tilastot NHL-pelaajista, niistä on iloa vain niistä kiinnostuneille. Tietenkin jokainen valmistaja muistaa mainita sen tilastotiedon jossa oma malli on ykkösenä. Kupla on neljäntenä ja siitä mainitaan erityisesti the bestselling single design in history, and the first car to reach twenty million sales. Argus 25. helmikuuta 2007 kello 08.15 (UTC)

Tällaisella listalla ei ole oikein mitään virkaa, mukana pitäisi olla vain autotehtaiden malleja, ei virityspajojen. Lisäksi listalla on monta ei katulaillista autoa, samoin kiihtyvyydet pitäisi olla kaikille 0-100km/h asti mitä virkaa listalla muuten on? Eli listalle tuotantomallit (katulailliset) joita on valmistettu esim. vähintään 20 kpl. Yksi vaihtoehto on tietysti vaikka kursivoida viripajamallit/piensarjamallit jos ne haluaa pitää mukana.


Ennätyksissä huippunopeus on mennyt väärälle autolle. MB W 125 pitää edelleen hallussaan yleisellä tiellä julkisesti ajettua nopeusennätystä.

Ennätys ajettiin Frankfurt-Darmstadt moottoritiellä jo 1938. Nopeutta tuolloin oli 432.7 km/h.