Keskustelu:Artemisiniini

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Geneeriset nimet ja vaikuttavat ainesosat pienillä (haloperidoli), valmisteet isolla alkukirjaimella (Haldol). Kansat pienellä, maat isolla alkukirjaimella. Useimmat tautien nimet kuten malaria pienellä alkukirjaimella, paitsi erikoistapauksissa (Chagas, von Willebrandtin oireyhtymä, Wolff-Parkinson-Whiten oireyhtymä). Otsikkojen ja Useampiosaisten Erisnimien Joka Sanan Kirjoittaminen Isolla Alkukirjaimella on kauhistus englannin kielestä eikä suomalainen käytäntö (erikoistapauksia on kuten Suomen Pankki ja Kansallinen Kokoomus).--Lenitha 16. joulukuuta 2008 kello 22.10 (EET)

No niin, ja miten on muuten artikkelin merkittävyyden laita. Haiskahtaa mainokselta.--Tanár 16. joulukuuta 2008 kello 22.11 (EET)

Mainoshan tämä on, mutta eri juttu missä kulkee se veteen piirretty viiva. En muuten löytänyt edes Asperinia Wikipediasta. edit:syykin löytyi hetiArgus 16. joulukuuta 2008 kello 22.19 (EET)
Ehkä siksi että se kirjoitetaan Aspirin, ja ohjaa uudelleen (aivan oikein) artikkeliin asetyylisalisyylihappo.--Lenitha 16. joulukuuta 2008 kello 22.23 (EET)

Merkittävyys kyseenalaistettu[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli ei ansaitse olemassaoloa Riametin nimellä. Artikkelit lääkeaineista tulee kirjoittaa niiden vaikuttavan ainesosan alle eikä tuotenimen; siis Artikkeli:parasetamoli eikä Artikkeli:Para-TABS, Artikkeli: Panodil, Artikkeli:Paraceon, Artikkeli:Perfalgan ja niin edelleen periaatteessa loputtomiin. Yhdistettävä artikkeliin Malaria.--Lenitha 16. joulukuuta 2008 kello 22.19 (EET)

Patentoidut alkuperäislääkeet ovat merkittäviä. Artikkeli voi olla vaikuttavan aineen tai alkuperäisen tuotenimen nimellä. Tämä ei taida olla alkuperäislääke, joten -> Artemisiini. --Petri Krohn 17. joulukuuta 2008 kello 21.23 (EET)

Ajatuksille apetta: kahvihuoneesta. --Ulrika 17. joulukuuta 2008 kello 22.07 (EET)

Muutin nyt artikkelin vaikuttavan aineen nimelle, kuten yllä oli ehdotettu. --Hehkuviini 18. joulukuuta 2008 kello 02.16 (EET)