Keskustelu:Arabisosialismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikähän mahtaa olla arabisosialismin todellinen yhteys kansallissosialismiin ja fasismiin jota artikkelissa mainostetaan? Tästä kun ei näytä mikään hakuteos mainitsevan. --Mikko Paananen 26. lokakuuta 2005 kello 18:39:01 (UTC)

Satunnainen yhteys. Lienee selvää, että arabialaisen antisemitistin juuret ovat ihan muualla kuin kansallissosialismissa ja sitä levittäneissä "saksalaissiirtolaisissa". Se että kansallissosialistit mahdollisesti kouluttivat arabialaisia joukkoja II-maailmansodassa ei myöskään omaa mitään yhteyttä arabisosialismiin. --ML 30. marraskuuta 2005 kello 15:07:42 (UTC)
No eikö kansallissosialismi ole sosialismin suuntaus niinkuin sosialidemokratia, anarkososialismi jne. Kansallissosialismi on yksi sosialismin suuntaus, joten kai sen voi mainita. Kansallissosialismilla sentään on ollut enemmän tekemistä arabisosialismin kanssa kuin esim. anarkososialismilla. Ja sen fasismin voitte unohtaa, sillä ei ole mitään tekemistä kansallissosialismin kanssa.

--Smörre 22. tammikuuta 2006 kello 16.01 (UTC)

Tästä aiheesta keskustellaan muualla (sosialismi -artikkelin yhteydessä). Ei aloiteta samaa keskustelua tässä uudestaan. Seuraava lainaus en-wikistä on riittävä: The German Nazis ("National Socialists") used the word "socialist" in their official name, but most scholars argue that this was done purely for propaganda purposes. In practice, the Nazis allowed (friendly) capitalists to thrive while liquidating socialists everywhere (including from within their own party in the Night of the Long Knives). Socialists reject the racialist theories and totalitarianism of the Nazis, while Nazis reject the egalitarianism and social class-oriented perspective of the socialists. --80.221.30.182 22. tammikuuta 2006 kello 16.09 (UTC)


Artikkelissa oli semmoisia ilmaisuja (jotka on nyt poistettu) kuten että arabinationalismi johti sotiin jossain. Sen tyyppiset ilmaisut ovat lähes kaikissa tapauksissa liian kontroversaalia kieltä tietosanakirjaan. Ne pitää muotoilla neutraalimmin. Esimerkiksi voi kirjoittaa että "yleisen näkemyksen mukaan" tapahtui jotain, mutta tällaisessakin tapauksessa pitäisi olla joko kiistatta aika yleinen näkemys tai sitten hyvät lähdeviitteet. --80.221.30.182 22. tammikuuta 2006 kello 16.24 (UTC)

Miten voimakas valtiokeskeisyys sopii panarabiajatuksee[muokkaa wikitekstiä]

Miksi Baath on niin vihattu USA:ssa?