Keskustelu:Antti Taskinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kun kyse on vasta epäilyistä, on ei ole hyvä puhua murhaajasta. Otsikko pitäisi muuttaa ja luokka "murhaajat" poistaa. --ML 28. maaliskuuta 2006 kello 13.33 (UTC)

Onko oikein puhua "sarjamurhaajasta", kun tyypin ei edes todettu syyllistyneen kuin yhteen murhaan? Ne kaksi muuta olivat tappo ja törkeä kuolemantuottamus. --Jetman 4. kesäkuuta 2006 kello 07.25 (UTC)

Lehdistö ainakin jatkuvasti kirjoittaa Taskisen tapauksesta "sarjamurhajuttuna", mutta jos joku ei ole tyytyväinen voihan sen luokan vaihtaa "murhaajiksi".

Muutin nyt sitä luokkaa, mutta artikkeliin voisi olla ihan aiheellista lisätä maininta, että tapauksesta puhutaan usein sarjamurhana. --Jetman 7. kesäkuuta 2006 kello 08.07 (UTC)
Onko todella niin, että emme tarvitse luokka Luokka:Suomalaiset sarjamurhaajat? -- Petri Krohn 9. toukokuuta 2008 kello 02.21 (UTC)
Mikäli Suomessa ei ole yhtään kiistatonta sarjamurhaajatapausta, sellaista luokkaa ei saa tehdä. Ei lööperiä luokituksiinkaan. --ML 9. toukokuuta 2008 kello 03.43 (UTC)

Onko järkevää puhua sarjasta, kun on tuomittu kahdesta teosta? Lisäksi lisäsin muutamia faktoja, jotka ovat tarkistettavissa julkisista asiakirjoista.

Kommentit aiempaan keskusteluun aiheesta[muokkaa wikitekstiä]

Näissä vanhoissa keskusteluissa on otettu esiin sitä, että Taskisesta ei voisi puhua sarjamurhaajana, koska hänet on tuomittu vain murhasta ja taposta, eikä useammasta murhasta. Tämä termi sarjamurhaajahan ei ole juridinen termi, eikä sillä siten ole mitään tekemistä sen kanssa, millä rikosnimikkeillä henkilö on tuomittu. Amerikan puolelta on "sarjamurhaajia", joita ei ole saatu tuomittua yhdestäkään henkirikoksesta. Termi "sarjamurhaaja" on kriminologinen ja profilointiin liittyvä termi.

Koska termi ei ole myöskään varsinaisesti sidoksissa semanttiikkaan, niin myös kaksi uhria tappaneesta voidaan käyttää termiä "sarjamurhaaja". Taskinen on saattanut tappaa kolme, mutta hänet on tuomittu vain kahdesta henkirikoksesta.

Minä pidän Taskista vähän sellaisena rajatapauksena tämän sarjamurhaaja-termin kannalta. Hän ei ole aivan selvä tapaus, mutta toisaalta voidaan ehkä luokitella sarjamurhaajaksi. Vastaavantyyppiset rikolliset, joilla on varmuudella vaikkapa neljä uhria, ovatkin jo selviä sarjamurhaajia. Mogilny89 (keskustelu) 23. lokakuuta 2018 kello 03.05 (EEST)