Keskustelu:Amaryllis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä artikkelissa taitaa mennä sekaisin aito amaryllis ja ritarinkukka. Näistä jälkimmäinen on se tuttu kaupissa paljon myytävä "amaryllis". Aito amaryllis on paljon harvinaisempi, mutta senkin sipuleita on joskus kaupan. Lisäksi kodeissa on sukupolvelta toiselle siirtyviä kestäviä, vanhanaikaisia "amarylliksiä", joita voi leikkisästi kutsua muorinamaryllikseksi, maatiaisamaryllikseksi tms.

Onko tämä oikeasti suomeksi tunnettu nimellä "amaryllis"? Engl. wikissä kaikki kutsumanimet ovat liljaan liittyviä (Jersey lily, belladonna-lily, naked-lady-lily, or March lily). Ja amaryllis-suvun otsikossa: This article is about a genus of southern African bulbs. For the South American and winter-flowering houseplant commonly sold as "amaryllis", see Hippeastrum. For other uses, see Amaryllis (disambiguation).
Kuten tuossa ylempänä sanotaan "Tässä artikkelissa taitaa mennä sekaisin aito amaryllis ja ritarinkukka.", esimerkiksi se että tätä käytettäisiin leikkokukkana. 109.240.179.195 28. kesäkuuta 2021 kello 16.51 (EEST)[vastaa]