Keskustelu:Aliverkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aliverkkomaskia ei ole pakko määrittää, mikäli kone ei tosiaankaan liikennöi oman verkon ulkopuolelle. Poikkeuksia saattaa joissain käyttiksissä esiintyä (kysytään joka tapauksessa), mutta aliverkkomaskilla tietenkin tekee yhtä paljon kuin oletusreitittimelläkin.

Esim. olen nähnyt yrityksissä aliverkkoja, joissa on useampi reititin ulos verkosta, jotka tekevät vapaasti proxy-arppia tuntemilleen verkoille. Useamman oletusreitittimen tapaus on siis ratkaistu näin; koneet yksinkertaisesti arppaavat joka paketille lähiverkosta mac-osoitteen, ja reitittimet palauttavat omiaan aina kun reitti täsmää. --Toni 20:50 elo 15, 2004 (UTC)

Veikkaan, että jos aliverkkomaskia ei ole määritelty, käyttöjärjestelmä tai IP-stack tai mikä nyt tahansa, arpoo aliverkkomaskiksi luokallisen maskin, ja hosti käyttää sitä. Jos aliverkkomaskia ei ole ollenkaan, ei kone tiedä mihin lähettää broadcastit tai että mitkä kuuluvat samaan loogiseen verkkoon. Ja tällähän ei ole varsinaisesti mitään tekemistä sillä, liikennöikö hosti ulos verkosta vai ei.
Oletusreitittimiä voi olla koneelle määritelty useitakin, sehän on vain tekniikkaa. Lisäksi on olemassa useita tekniikoita "vaihtaa" oletusreititintä lennossa. Voisi mainita, että jos verkosta halutaan liikennöidä ulos, tulee sillä olla vähintään yksi oletusreititin. Mennään kuitenkin jo aika detaljeihin, eikä näitä ehkä tulisi tietosanakirjassa käsitellä, normaalitilanteessa verkoissa on vain yksi oletusreititin. --.janneok 07:57 elo 16, 2004 (UTC)