Keskustelu:Ali Khamenei

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Khamenei-sivulla sanotaan näin:

"Khameinei on lakkauttanut vapaan lehdistön, kiduttanut toimittajia sekä teloittanut homoseksuaaleja.

Ulkopolitiikassa Khamenei on tunnettu radikaalista länsivastaisuudestaan. Hän on toistuvasti kieltäytynyt vuoropuhelusta Yhdysvaltojen kanssa. (...) Vuonna 2000 Khamenei toivoi Israelin tuhoa.

Iranin mukaan Khamenei on kuitenkin antanut Iranin ydinasekriisiin liittyen fatwan, joka kieltää ydinaseiden valmistamisen, varastoinnin ja käytön. Fatwan todellisuudesta ei kuitenkaan ole todisteita."

En löydä mitään lähdeviitteitä, joissa kerrottaisiin Khamenein oletetuista ihmisoikeusrikoksista, Israelin tuhoamistoiveista, kieltäytymisestä vuoropuhelusta ja fatwasta.

Voisiko joku lisätä lähdeviitteet tai korjata virheelliset tiedot? Teksti on jyrkästi Khamenein vastainen. Siinä ei juuri puhuta hänen myönteisistä saavutuksistaan, esim. varsin maltillisesta ulkopolitiikasta, vaan keskitytään kuvaamaan hänet tyranniksi. Tähän artikkeliin olisi syytä lisätä tietoa ja objektiivisuutta, jotta se ei jäisi Iranin vastaiseksi propagandatekstiksi.


- Onko CNN kovin luotettava tietolähde Iranin ja muiden Yhdysvaltain vihollismaiden tapauksessa? Kyseessä on käytännössä CIA:n propagandakanava. Kansainväliset uutistoimistot kuten Reuters, Al-Jazeera ja Associated Press olisivat uskottavampia. Arafat 19. syyskuuta 2007 kello 15.45 (UTC)

Jos viitsit katsoa tuota CNN:n artikkelia, niin huomaat että alareunassa lukee "Copyright Reuters". --Ekeb 19. syyskuuta 2007 kello 15.51 (UTC)
Tekstissä ei siitä huolimatta tule esille, että Khamenei olisi vaatinut Israelin tuhoamista. Hän toteaa ainoastaan: "Iran's stance has always been clear on this ugly phenomenon (Israel). We have repeatedly said that this cancerous tumor of a state should be removed from the region." CNN tai Reuters on itse lisännyt alkuun olettamuksen, että hän puhuu tuhoamisesta. Kuitenkaan hän ei sano muuta kuin, että Israel tulisi poistaa. Hän on Ahmadinejadin tapaan puhunut sionistisen hallinnon syrjäyttämisestä (kuten apartheid Etelä-Afrikassa). Hän ei puhu siitä, että valtio olisi väkivaltaisesti tuhottava. Arafat 19. syyskuuta 2007 kello 16.36 (UTC)
Mutta no, W:n artikkelissa puhutaan siitä, että K olisi vain toivonut Israelin tuhoa. Ihan sama... Sen voisi muuttaa muotoon, että hän on sanonut, että Israel tulisi poistaa alueelta, koska hänen mukaansa alue kuuluu palestiinalaisille. Hänhän ei ole sanonut, etteikö juutalaisilla saisi olla kotimaata jossain muualla. Muut väitteet hänestä odottavat vielä lähteitään. Arafat 19. syyskuuta 2007 kello 16.38 (UTC)