Keskustelu:Alamon taistelu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Kokeilen pääsisikö tällä lupaavien joukkoon. --Kari-kujanpää (keskustelu) 25. tammikuuta 2018 kello 07.38 (EET)

Laajudeltaan varmaan lähes hyvä. Pari kommenttia sisällöstä: 1) Goliadin maakunta. Mihin paikkaan tämä viittaa, sillä maakuntia tuolla ei varmaan ole ollut. 2) "Maaliskuuta ensimmäisenä päivänä 32 vapaaehtoisen..." Ilmeisesti Maaliskuun ensimmäisenä päivänä? --PtG (keskustelu) 27. tammikuuta 2018 kello 11.03 (EET)
Goliad oli eräs Texasin meksikolaisväestön asuttama kylä, joka vielä 1800-luvun alkupuolella tunnettiin La Bahia-nimellä. --Kari-kujanpää (keskustelu) 27. tammikuuta 2018 kello 11.44 (EET)
Kannatan. Jos jotain huomauttamista pitäisi löytää, niin vähän yllätyin tuosta väitteestä, että Davy Crockett olisi tullut kuuluisaksi vasta kuoltuaan Alamossa. Olen ollut siinä käsityksessä, että hän oli ainakin Amerikassa maankuulu ja legendaarinen seikkailija jo ennen osallistumistaan Teksasin vallankumoukseen. Mutta artikkelin kannalta tuo on ihan pikkujuttu. --Risukarhi (keskustelu) 27. tammikuuta 2018 kello 13.06 (EET)
Muokkasin kyseistä lausetta. Sisältänee perusasiat, kannatan lupaavaksi. Symbol support vote.svg J.K Nakkila (keskustelu) 27. tammikuuta 2018 kello 13.37 (EET)
Kannatan, mutta yksi kyssäri: Taistelu-kappaleessa puhutaan meksikolaisten kohdalla sekä kivääreistä että musketeista, joten jäi mieleen kysymys mitä aseita meksikolaiset itse asiassa käyttivät? Engl. sanaa rifle käytetään myös rihlatuista musketeista, joilla saatettiin ampua sekä niihin sopivia luoteja että musketinkuulia, kun varsinaisina kivääreinä alettiin pitämään vasta takaa ladattavia rihlattuja tulikeppejä, joita ei käytännössä ollut vielä Alamon aikana olemassa. TÄmä ei siis ole mikään pakollinen vastattava, koska termistössä on tulkinnanvaraa, mietin vain jos noista lähteinä käytetyistä kirjoista löytyisi jotain tarkennusta. --Ukas (keskustelu) 28. tammikuuta 2018 kello 10.12 (EET)
Yleisesti Meksikon jalkakaväki käytti brittiläisiä Brown Bess-musketteja. Monet näistä aseista olivat Napoleonin sodan ajoilta. Eliitti-jalkaväelle oli jaettu modernimmat brittiläisvalmisteiset .62-kaliiberin Baker kiväärit. Ratsuväki puolestaan oli aseistettu brittiläisillä Paget karbiineilla, Tower pistooleilla ja sapeleilla. --Kari-kujanpää (keskustelu) 28. tammikuuta 2018 kello 10.42 (EET)

Kaikki kannatta. Merkitsen. --PtG (keskustelu) 29. tammikuuta 2018 kello 20.18 (EET)