Keskustelu:Aivotutkimusmenetelmät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Perustelut pikapoistolle[muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli on aloitettu [1] kopioimalla artikkelista Ihmisaivot lähes koko kappale "Aivotutkimus". Tämä on ongelma ensinnäkin siksi, että Wikipedian sisällä ei saa kopioida muiden kirjoittamaa tekstiä ilman, että siitä ilmoittaa yhteenvedossa. No, jos se olisi ainoa ongelma, niin siitä jotenkin selvittäisiin. Mutta tämä artikkeli siis toistaa täysin saman asian, minkä toinen artikkeli jo kertoo, mutta sillä erotuksella, että tuo Ihmisaivot-artikkelin kappale alkaa "Neurotiede on perustunut..." ja tässä artikkelissa nyt lukee "Aivotutkimus on perustunut...." Toisaalta kuitenkin neurotieteestä on omakin artikkelinsa, ja nämä eri käsitteet menevät tässä vain sekaisin. Artikkeli ei myöskään vaikuta täysin vastaavan kieliversioita, kuten en:Brain mapping.

Toisesta artikkelista kopioidun tekstin lisäksi artikkelissa on vain joitakin linkkejä, joista osa on sitä paitsi englanninkieliseen Wikipediaan, mikä ei ole suomenkielisen Wikipedian käytäntöjen mukaista. Ei tälle kannata tehdä mitään muuta kuin poistaa. Katso myös keskustelut Keskustelu:Kognitiivinen neurotiede ja Keskustelu:Human Brain Project. -kyykaarme (keskustelu) 11. marraskuuta 2017 kello 10.59 (EET)

Tämä on keskeneräinen itsenäinen rönsy, joka liittyy sivuun kognitiivinen neurotiede (ei mahdu sinne). Sen on tarkoitus olla myös laaja-alaisempi kuin vain aivokuvantamista (Brain mappig) koskeva. Määrittelyosan teksti on vasta suuntaa näyttävä. Toivon, ettei vielä hätäiltäisi tuon poistoasian kanssa. Aisofi (keskustelu) 11. marraskuuta 2017 kello 16.16 (EET)
Tilapäissisällöt (informaatio mille tahoille artikkeli mm. linkittyy) on nyt pikakorjauksena korvattu omalla tekstillä. Ja lisätty vielä stilisoimaton pätkä uutta tekstiä. Linkit näkyy nyt katso myös osiossa. Sivulle on tulossa myös paljon muuta materiaalia liittyen laajempaan kokonaisuuteen. Aisofi (keskustelu) 12. marraskuuta 2017 kello 11.45 (EET)
Jäämme odottamaan ylläpitäjien ratkaisuja. Aisofi (keskustelu) 12. marraskuuta 2017 kello 13.29 (EET)
Tässä odotettiin noin kolme viikkoa (11./12. marraskuuta – 2. joulukuuta 2017), että artikkelin ongelmat olisi korjattu. Mitään ei tehty eikä artikkelia muokattu lainkaan 11. marraskuuta 2017 jälkeen. Kun kerran odotettiin ratkaisua, ratkaisu saapui: artikkeli poistettiin Wikipediasta 2. joulukuuta 2017. Ei ole enää syytä olettaa, että artikkelin kirjoittaja muokkaa tätä artikkelia. --Pxos (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 17.14 (EET) Virheellisiksi osoittautuneet väitteeni on yliviivattu jälkeenpäin. --Pxos (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 18.22 (EET)
Toisaalta näyttää kuitenkin siltä, että artikkeliin tehtiin korjauksia pikapoistopyynnön jälkeen ja että artikkeli kuitenkin kirjoitettiin uudestaan jollain tavalla. Poistoratkaisu saattoi olla hätiköity. Tässä tapauksessa saattaisi olla parasta palauttaa artikkelista vain ne versiot, joissa ei ole alkuperäisiä ongelmia eikä kopioitua sisältöä. Muokkaushistoriasta tulee omituinen, mutta sillä tavalla kuitenkin artikkeli jää jäljelle vain Aisofin itsensä rakentamana tekstinä. Katsotaan, mitä tässä tapahtuu. --Pxos (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 17.56 (EET)
Liimaan tähän otteen poistolokista:

2. joulukuuta 2017 kello 18.01 Pxos (...) palautti sivun Aivotutkimusmenetelmät (5 versiota) (Palautetaan tunnuksen "Aisofi" aloittamasta artikkelista takaisin ne versiot, jotka eivät näytä sisältävän (keskustelusivullakin mainittuja) ongelmia.)
2. joulukuuta 2017 kello 17.12 Pxos (...) poisti sivun Aivotutkimusmenetelmät (Y12: Tekijänoikeusrikkomus: Kopioitu artikkelista Ihmisaivot#Aivotutkimus. Artikkelin luoneelle tunnukselle annettu kolme viikkoa aikaa korjata ongelmat. Mitään ei tehty.)

--Pxos (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 18.07 (EET)
Kirjoitan vielä selvästi, että tätä artikkelia korjattiin pikapoistopyynnön jälkeen. Poistin siis artikkelin ensin kokonaan, mutta kun tutkin yksittäisiä muokkauksia tarkemmin, niin viimeisimmät versiot näyttivät olevan ilmeisesti Aisofin omin sanoin kirjoittamia. Palautin artikkelin takaisin niin, että sivuhistoriassa näkyvät vain ne versioit, joissa ei ole muualta Wikipediasta kopioitua sisältöä. Artikkelin tämänhetkinen tila on huono, mutta kun se on kesken, niin voitaneen olettaa, että sitä muokataan jatkossa. --Pxos (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 18.22 (EET)